Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
04.11.2011, 09:26, Stáří: 13 r.

Absolventi olomoucké germanistiky získali prestižní navazující stipendium DAAD

Autor: Veronika Opletalová

Dva absolventi bakalářského studijního programu z Katedry germanistiky FF získali počínaje letošním akademickým rokem prestižní stipendium od organizace Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), určené k realizaci celého navazujícího magisterského studia v Německu. Nastupují na univerzitu v Augsburku a v Berlíně (FU Berlin). Žádosti o tento druh stipendia procházejí přísným výběrovým řízením, o to více je potěšující, že bylo stipendium přiděleno hned dvěma studentům z jediné katedry, a svědčí to o vysoké úrovni vzdělávání na olomoucké germanistice a její konkurenceschopnosti v evropském měřítku.

O toto stipendium se přitom mohou ucházet absolventi bakalářského studia libovolných oborů (tomu odpovídá i název stipendia Studienstipendium für Graduierte aller wissenschaftlicher Fächer). Je ovšem třeba mít na zřeteli, že letošní termín k dodání podkladů je už 15. listopadu.

Mimoto vypisuje DAAD i stipendia na letní kurzy v Německu (Hochschulsommerkurse), určené pro studenty se zájmem o němčinu a německou kulturu. I v tomto případě je termín pro podání žádosti 15. listopadu. Stejný termín je stanoven i pro podávání žádostí o výzkumná stipendia pro doktorandy a mladé vědce (Forschungsstipendien für Doktoranden und Nachwuchswissenschaftler). Více informací lze nalézt na stránkách www.daad.de nebo je možné kontaktovat olomouckého lektora DAAD, Mag. Roberta Jodlbauera z Katedry germanistiky FF.

Mgr. Veronika Opletalová
Katedra germanistiky FF



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew