Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
11.06.2012, 13:27, Stáří: 12 r.

ABSOLVUJTE PRACOVNÍ STÁŽ V BRUSELU!

Láká Vás Evropská unie? Rozumíte Bruselskému labyrintu? Chcete poznat, jak se připravují evropské právní předpisy, které pak ovlivňují náš každodenní život? Evropský parlament znáte, ale co třeba poradní orgán Evropské unie Evropský hospodářský a sociální výbor nebo Evropská asociace průmyslových a obchodních komor EUROCHAMBRES? Největší bruselský problém je neztratit se v záplavě informací – proto je šikovný projektový manažer, office manažer nebo osobní asistent k nezaplacení. Přihlaste se na pracovní stáž v Bruselu a všechno uvidíte a zažijete na vlastní oči!


Podmínky stáže:

Pracovní stáž v trvání 5 - 6 měsíců je poskytována zdarma, tj. hostitelská organizace neposkytuje žádné finanční ohodnocení. Náklady na stáž jsou hrazeny ze stipendia (ERASMUS work placement nebo Leonardo da Vinci), které si zájemkyně/ce sám předjedná prostřednictvím vysílající české univerzity. Hostitelská organizace hradí MHD (35 - 45 € měsíčně) a telefon (25 € měsíčně). Každých 5 – 6 měsíců probíhá nábor dvou až tří nových stážistů.


Zájemkyně/ce o stáž musí splňovat následující podmínky:

  • student/ka vysoké školy nebo absolvent (maximálně 2 roky po ukončení studia) se zaměřením studia na politologii, právo, mezinárodní vztahy nebo ekonomii;
  • možnost poskytnutí stipendia od vysílající univerzity;
  • výborná znalost českého a anglického jazyka (práce s anglickými dokumenty a se zahraničními partnery), znalost dalšího jazyka výhodou (francouzština nebo němčina);
  • znalost institucionálního rámce EU;
  • výborné organizační a komunikační schopnosti;


Zaměření stáže:

Každý stážista dostane svoji, často velmi variabilní, agendu. Jedná se zpravidla o přípravu podkladů pro jednání v evropských podnikatelských platformách, o doprovod nebo zastoupení na nich, o zpracování zpráv, zápisů a analýz k aktuálním evropským tématům, o přípravu tematických přehledů sledované legislativy, o aktualizaci webových stránek CEBRE, o přípravu podkladů pro newsletter CEBRE a pro publikace v partnerských médiích, o organizaci akcí v Bruselu či o zdánlivě snadné, avšak neméně důležité zajištění běžného chodu kanceláře.


Hostitelská organizace:

Hostitelská organizace AMT – CEBRE, AISBL byla zřízena v roce 2002 jako nezisková a nevládní organizace podle belgického práva pro zastupování a hájení zájmů české podnikatelské sféry před institucemi EU a evropskými podnikatelskými asociacemi.


V případě, že Vás nabídka pracovní stáže na některou z uvedených pozic zaujala, pošlete svůj životopis a motivační dopis na adresu assistant@cebre.cz nejpozději do 20. června. Pohovory budou probíhat poslední červnový týden v Praze.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew