Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
21.05.2012, 12:37, Stáří: 12 r.

Česko-německý jazykový kurz (14 dní)

Autor: -da-

Využijte možnosti prohloubit své jazykové dovednosti! Čtrnáctidenní pobyt pro deset Čechů a deset Němců je jedinečnou příležitostí. Kurz se koná v krušnohorském Perninku v termínu 3.–17. 8. 2012.

Více o kurzu:

Jazykový kurz se skládá ze dvou hlavních částí - z dopoledních hodin moderní a kreativní výuky ve skupinách pod vedením zkušeného lektora a odpoledních tandemů, během kterých se účastníci rozdělí do smíšených párů nebo menších skupinek. Hlavním cílem odpoledních hodin je zlepšení komunikačních dovedností a upevnění slovní zásoby z předešlé výuky. V rámci kurzu také pořádáme společné večery, hry a výlety. Po celou dobu kurzu žijí studenti spolu pod jednou střechou, tím se rychle odbourává strach z mluvení a výrazně se zlepšuje komunikace v cizím jazyce. Jedinečnou příležitostí je neustálý kontakt se studovaným jazykem díky přítomnosti rodilých mluvčích a lektorů. V kurzu je kladen důraz především na komunikační schopnosti, ne na gramatiku.

Uchazeči by měli mít znalosti němčiny nejlépe na úrovni B1 podle Evropského referenčního rámce. Pokud máte zájem o kurz a nejste si jistí svojí úrovní a nebo máte A2 či B2, určitě neváhejte a pošlete nám svoji přihlášku také! Kurz ale není koncipován pro germanisty.

Účastnický poplatek činí 190 Euro pro německé a 3.600 CZK pro české účastníky. Poplatek zahrnuje:

  • Výuku vedenou zkušenými lektory
  • Ubytování (společná chata jen pro nás; 3 – 4 lůžkové pokoje)
  • Celodenní stravu (Vaříme si sami!)
  • 2 výlety (jednou na české a podruhé na německé straně hranic)
  • Program pro volný čas

Cena neobsahuje dopravu do místa konání. Pernink je bez problémů dosažitelný vlakem nebo autobusem.

Termín podání přihlášek je 1. června 2011. Přihláška je chápána jako závazné projevení zájmu o kurz. Po uzávěrce přihlášek bude následovat výběrové řízení, které potrvá přibližně dva týdny. Po jeho ukončení budete informováni, zda jste byli pro účast na kurzu vybráni.

Jazyková úroveň kurzu bude upřesněna až po výběrovém řízení, aby mohla být výuka přizpůsobena znalostem většiny účastníků a byla tak pro všechny co nejefektivnější. Proto bychom Vás chtěli poprosit o samostatné vyplnění formuláře přihlášky.

Jazykový kurz se koná za podpory Česko-německého fondu budoucnosti, který se těší na Vaši přihlášku a účast na jazykovém kurzu!

Initiates file downloadInformační leták 

V případě jakýchkoliv otázek ke kurzu se na nás můžete obrátit na adrese cz-de-tandem@gfps.org.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew