Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
10.09.2012, 11:11, Stáří: 12 r.

Čestné uznání autorům vědeckých monografií

Autor: -da-

Ve snaze zvýšit prestiž vědecké práce na UP uděluje rektor každý rok Čestné uznání autorům vědeckých monografií z řad zaměstnanců UP.

Za monografii se považuje kniha či ucelené pojednání na jedno téma, obvykle jediného autora. Monografie by měla představovat původní rozsáhlejší dílo, které do značné míry vyčerpává danou tematiku, nikoliv slovníky či katalog výsledků s heslovitým komentářem nebo jen rozsáhlejší esej. Pro udělení Čestného uznání jsou vyloučeny publikace populárně vědecké, učební texty a učebnice.

O zařazení předložených publikací do kategorie „vědecké monografie“ rozhodne grémium složené z proděkanů pro záležitosti vědy a výzkumu všech fakult UP a prorektora pro záležitosti vědy a výzkumu. Komise doporučí ocenit pouze ty práce, které kritériím monografie vyhoví, tedy nikoliv sborníky či knihy, které předkladatel editoval, kapitoly v takovýchto sbornících či knihách a kolektivní díla o více než třech autorech.

Návrh na Čestné uznání může podat každý zaměstnanec UP včetně autora a to tak, že zašle monografii s průvodním dopisem na oddělení vědy a výzkumu děkanátu příslušné fakulty. Monografie autorů z univerzitních zařízení je možno zasílat přímo prorektorovi UP pro vědu a výzkum. Termín přijímání návrhů: do 15. října 2012.

Čestné uznání obdrží autoři všech vědeckých monografií, které nesou vročení daného kalendářního roku nebo roku předchozího, pokud již Čestné uznání neobdrželi. Čestné uznání je spojeno s finanční odměnou z fondu rektora a bude předáno na slavnostním shromáždění.

Celý text vyhlášení Čestného uznání s podrobnými informacemi  .



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew