Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
26.10.2009, 12:05, Stáří: 15 r.

Děkanem Filozofické fakulty UP byl zvolen doc. Jiří Lach

Autor: Tomáš Chalupa

Akademický senát Filozofické fakulty UP měl na pořadu svého jednání dne 26. října jediný bod, kterým byla volba nového děkana fakulty. Senátoři mohli vybírat mezi dvěma kandidáty: doc. Jiřím Lachem, Ph.D., z Katedry politologie a evropských studií a doc. Wilkenem Engelbrechtem, proděkanem Filozofické fakulty působícím na Katedře nederlandistiky. Třetí kandidátka, doc. PhDr. Jana Burešová, CSc., z Katedry historie, svou kandidaturu stáhla.

Senátoři zvolili Jiřího Lacha děkanem fakulty hned v prvním kole počtem dvanácti hlasů, jeho protikandidát Wilken Engelbrecht získal sedm hlasů. Nikdo z 19 přítomných senátorů se nezdržel hlasování.

Předseda volební komise Mgr. Petr Bilík ve své závěrečné řeči vyzdvihl korektnost předvolební kampaně a vysokou úroveň volebních programů obou kandidátů.

Vítěz volby doc. Lach vidí jako své hlavní priority zklidnění ovzduší na fakultě, věnování větší péče náboru uchazečů o studium například pomocí propagační kampaně, stabilizaci financování školy a vytvoření motivujících podmínek pro vědeckou činnost fakulty, která by se měla výrazně rozrůst. „Chtěl bych, aby vědecká činnost byla na tak vysoké úrovni, že její výsledky budou významné nejen v horizontu měsíců nebo jednoho roku, ale třeba i za deset let,“ uvedl doslova doc. Lach ve své úvodní řeči. Mezi další cíle nového děkana bude patřit například posílení mezinárodního rozměru fakulty, zmenšení byrokracie nebo posílení rovného přístupu ke všem zaměstnancům fakulty. „Chtěl bych také, aby naši pedagogové byli pro své studenty i morálním vzorem,“ uvedl doc. Lach s odkazem na neutěšenou situaci na plzeňské právnické fakultě. 

Celý volební program a životopis vítěze i jeho protikandidáta je možné si přečíst na stránkách  Akademického senátu FF UP.

 

Zprávu zpracovalo oddělení komunikace UP (-chat-)

Kontakt:         

PhDr. Rostislav Hladký

kancléř a tiskový mluvčí UP

tel.: 585 631 009; fax: 585 631 012

mobil: 602 543 530

e-mail: kancler@upol.cz

 

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew