Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
07.10.2011, 12:43, Stáří: 13 r.

E-mailový měsíčník i HelpDesk pomohou lépe informovat

Autor: Lenka Skácelíková

Na přelomu května a června měli zaměstnanci Univerzity Palackého možnost zúčastnit se průzkumu zaměřeného na komunikaci Centra výpočetní techniky a vyjádřit svůj názor na poskytované služby. Dotazník připravila Laboratoř sociálně-vědních výzkumů ve spolupráci s Oddělením komunikace UP. Mezi zásadní informace, které Laboratoř díky dotazníku získala, patří především nízké povědomí zaměstnanců UP o službách HelpDesku a o školeních v oblasti IT. Obě služby využívá jen nízké procento zájemců. Většina respondentů by si také přála získávat pravidelné informace o novinkách z oblasti CVT, nejlépe emailem.  

Konkrétní závěry, které vyplývají z výsledků průzkumu:

  • zaměstnanci by uvítali zprávy o novinkách z oblasti informačních technologií
  • zaměstnanci nevědí o nabídce školení, která připravuje CVT. Lekce seznamují např. se základními oblastmi MS Office a pro zaměstnance UP jsou zdarma
  • Helpdesk zná jen něco málo přes 60 % zaměstnanců

Uni-Novi: univerzitní novinky až do mailu

Na základě těchto informací se zaměstnanci CVT rozhodli pro pravidelné rozesílání newsletteru, jenž bude vždy jednou za měsíc doručen do pracovní emailové schránky každého zaměstnance UP. Stručně a přehledně představí novinky z oblasti výpočetní techniky na UP. Čtenáři budou mít k dispozici také detailní informace, k nimž se jednoduše dostanou proklikem na webové stránky či na Portál.

Naučte se něco nového: školení CVT

Velmi malé procento zaměstnanců zná a využívá možnosti školení v oblasti IT, která připravuje CVT. V průzkumu uvedlo 72 % respondentů, že nejsou seznámeni s nabídku těchto školení. Podrobné informace o termínech školení se budou od 1. října zveřejňovat v pravidelném newsletteru, k dispozici budou také na webových stránkách CVT.

HelpDesk: kontaktujte správce sítě, ale i opraváře

Jak plyne z průzkumu, mezi zaměstnanci UP není dostatečně známá služba HelpDesku. Povědomí o něm má jen něco málo přes 60 % zaměstnanců. Tato neznalost může být jedním z důvodů nízkého využívání této služby (v minulém akademickém roce ji využilo jen něco přes 40 % respondentů). Zaměstnanci raději kontaktují odpovědnou osobu telefonicky nebo osobně. Například pro komunikaci se správcem sítě volí tyto varianty ¾ respondentů. Přitom má HelpDesk sloužit nejen pro správu IT, ale například také pro hlášení problémů týkajících se oprav místnostní v budovách UP.

Napsala: Lenka Skácelíková, Oddělení komunikace UP



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew