Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
04.10.2013, 08:50, Stáří: 11 r.

Elektronická výplatní páska na UP

Autor: -da-

V souladu se směrnicí rektora UP č. B3-13/9-SR bude od října 2013 distribuována všem zaměstnancům UP společně s listinnou výplatní páskou také výplatní páska elektronická. Od prosince 2013 nebude zaměstnancům, kteří používají ke své práci osobní počítač, vydávána výplatní páska v listinné podobě.

Přístup k elektronické výplatní pásce, její výtisk, ochrana osobních údajů, dotazy

  1. Elektronická výplatní páska je přístupná na www.upol.cz v sekci „Portál“ nebo na http://portal.upol.cz po přihlášení v odkazu „Můj portál“ – „Mzdové informace“ a po zadání čtyřmístného kódu PIN. Po prvním přihlášení do systému si může zaměstnanec PIN ihned změnit. Číselný kód musí být vždy čtyřmístný a může obsahovat pouze číslice 0 až 9 (nesmí obsahovat písmena či jiné znaky).
  2. Má-li zaměstnanec uzavřeno více pracovněprávních vztahů na UP, jsou všechny elektronické výplatní pásky dostupné pod jedním číselným kódem PIN.
  3. Po zahájení provozu elektronických výplatních pásek bude inicializační kód PIN pro první přístup uveden na posledních dvou výplatních páskách vydávaných zaměstnancům v listinné podobě, tj. v říjnu a listopadu 2013. V těchto měsících jsou již zaměstnancům dostupné také elektronické výplatní pásky – první přístup k elektronické výplatní pásce bude zaměstnancům umožněn od 9. 10. 2013.
  4. Noví zaměstnanci, kteří uzavřou s UP pracovní poměr nebo dohodu, obdrží kód PIN na personálním pracovišti příslušné součásti UP včetně této informace.
  5. Pokud zaměstnanec svůj kód PIN zapomene, sdělí mu jej na jeho žádost personalistka příslušné součásti nebo mu vygeneruje PIN nový.
  6. Elektronické výplatní pásky o mzdě za předchozí měsíc jsou přístupné vždy od data stanoveného ve sloupci 7 „Harmonogramu zpracování a výplat mezd“, který je přílohou č. 1 ke každoročně vydávanému metodickému pokynu kvestora UP „Organizační zabezpečení výplat mezd a stipendií na Univerzitě Palackého v Olomouci.“
  7. Za předchozí měsíce jsou zaměstnancům dostupné všechny výplatní pásky od začátku roku 2013 po celou dobu trvání pracovněprávního vztahu zaměstnance k UP. Po ukončení pracovněprávního vztahu zaměstnance na UP je výplatní páska dostupná ještě dalších 150 kalendářních dnů, poté bude přístup ukončen.
  8. Zaměstnanec má možnost si výplatní pásku kdykoliv vytisknout. Pro účely potvrzení o mzdě vytiskne na žádost zaměstnance výplatní pásku příslušná mzdová účetní a potvrdí údaje svým podpisem a razítkem.
  9. Přístup k elektronickým výplatním páskám je chráněn přihlašovacím jménem zaměstnance pro přístup k počítačové síti, heslem zaměstnance pro přístup do Portálu UP a čtyřmístným kódem PIN pro přístup k elektronické výplatní pásce. V zájmu ochrany osobních údajů nelze sdělovat heslo a PIN cizím osobám, rovněž lze doporučit, aby si zaměstnanec své heslo a PIN průběžně měnil.
  10. V případě technických problémů znemožňujících přístup k elektronickým výplatním páskám budou zaměstnancům vydány výplatní pásky listinné v termínu výplat mezd.
  11. Pravidla a postupy upravuje směrnice rektora UP „Provoz elektronických výplatních pásek na Univerzitě Palackého v Olomouci“ č. B3-13/9-SR.
  12. S případnými dotazy se lze obrátit na zaměstnankyně personálních a mzdových pracovišť fakult a zařízení UP, příp. na příslušné správce počítačových sítí.

Jitka Barnetová, vedoucí PMO RUP



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew