Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
25.09.2013, 15:30, Stáří: 11 r.

Evropa zblízka - akce Domu zahraničních služeb

Autor: -ps-

Rádi bychom Vás srdečně pozvali na kulturně-vzdělávací akci Evropa zblízka, kterou pořádá Dům zahraničních služeb dne 16. října 2013 v prostorách sídla organizace (Na Poříčí 1035/4, Praha 1, naproti OC Palladium).

Hlavním cílem akce je seznámit žáky a studenty s evropskými vzdělávacími programy netradiční formou. Všem školám nabízíme bohatý program, který bude probíhat v prostranství Domu zahraničních služeb. Jako úspěšní realizátoři projektů se zahraničními partnery se představí odborné školy s ukázkami svých prací (floristické práce, příprava a ochutnávky občerstvení, předměty chráněných dílen, simulátor dostihového koně a další).

Na podiu bude probíhat program v podobě praktických ukázek  kulturních institutů, které propagují v ČR rozmanité kultury a cizí jazyky, nebo neziskových institucí, jež  seznámí účastníky akce se svými aktivitami v oblasti vzdělávání a volného času.

Mimo jiné pro Vás budou připraveny informační stánky, kde se můžete dozvědět více o činnostech Domu zahraničních služeb, které pro Vás mohou být přínosné, a mohou Vás i Vaši školu inspirovat k mezinárodní spolupráci (více např. zde: www.naep.cz). Můžete také navštívit stánek zastoupení Evropské komise v ČR, které nabízí mnoho užitečných informací pro školy (více zde: europa.eu/teachers-corner/index_cs.htm   a  europa.eu/kids-corner/index_cs.htm).

Celý program doplní kulturní vystoupení uměleckých škol. Občerstvení je zajištěno. Vstup na akci je zcela zdarma.

Kromě výše uvedeného programu, se školy navíc mohou účastnit také praktických interaktivních workshopů, které se zaměří na tyto oblasti:

Třída budoucnosti - výuka s tablety

Workshop bude zaměřen na způsoby, jakými je možné učit se zábavnou formou za pomocí informačních technologií. Kapacita učebny je 10 žáků / studentů, doba trvání 45 minut, začátky v 10, 11 a 12 hodin.

dobrovolnictví

Workshop bude zahrnovat aktivity spojené s poukázáním na důležitost a přínosy mezinárodních dobrovolnických aktivit pro mladé lidi. Kapacita učebny je 1 třída
(cca 20 žáků / studentů), doba trvání 60 minut, začátky v 10, 11 a 12 hodin.

osobnostní rozvoj

-            Znáte svoje silné stránky? Aneb Kariérové poradenství pro každého! Workshop bude zaměřen na některé z metod kariérového poradenství a proběhne zábavnou formou. Kapacita učebny je 15 žáků / studentů, doba trvání 45 minut, začátky v 10, 11, 12 hodin.

Kapacita workshopů je značně omezena, a proto je nutné se na ně registrovat prostřednictvím emailové adresy gasparikova@dzs.cz. V emailu prosím uvádějte: název školy, adresu, kontaktní osobu, název workshopu a předpokládaný počet dětí.  Registraci Vám zpětně potvrdíme na uvedenou emailovou adresu.

V případě, že jsou již workshopy obsazeny a má Vaše škola zájem o účast na akci Evropa zblízka, zašlete nám prosím email s názvem Vaší školy společně s předpokládaným počtem žáků na emailovou adresu gasparikova@dzs.cz. Vaši účast Vám zpětně potvrdíme na uvedenou emailovou adresu.

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew