Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
20.05.2010, 08:02, Stáří: 14 r.

Evropská spolupráce ve vzdělávání a odborné přípravě 2010-2020

Autor: Leona Šteigrová, -red-

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky pořádá  ve spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci a za přispění Evropské komise seminář Evropská spolupráce ve vzdělávání a odborné přípravě 2010-2020. Akce se uskuteční 28. května 2010

Seminář je určen především pedagogickým fakultám a fakultám zaměřeným na problematiku vzdělávání. Jeho hlavním cílem je představit aktuální trendy a témata z oblasti vzdělávání a odborné přípravy, diskutované v rámci Evropské unie a spojené s realizací cílů Strategického rámce evropské spolupráce ve vzdělávání a odborné přípravě (ET 2020).

Pozornost věnujeme především roli vzdělávání v nové celoevropské strategii ekonomického růstu a představení cílů, priorit a referenčních úrovní, ke kterým EU směřuje v následujícím desetiletí. Prostor poskytneme také oblasti rozvoje vysokoškolského vzdělávání, hlavním trendům a novým výzvám, na které reagují jednotlivé země nejen v rámci Boloňského procesu. Zmíníme budoucí vývoj odborného vzdělávání ve státech Evropské unie. Mezi aktuálními evropskými náměty představíme klíčové kompetence (a související iniciativu New skills for new jobs) a efektivní vedení škol. Nebude chybět ani diskuze expertů s účastníky o představených tématech.

Akce se uskuteční v Auditoriu Uměleckého centra Univerzity Palackého. Vzhledem k celkové kapacitě semináře, která činí 50 až 70 osob, bychom Vás chtěli požádat, abyste o možnosti zúčastnit se informoval/a své kolegy z akademické obce, a to jak pedagogy, tak i studenty.

Leták a aktuální verzi programu naleznete na webových stránkách:
http://www.et2020.cz/eu-dokumenty.php?idk=20

Případní zájemci se mohou registrovat na e-mailové adrese et2020@msmt.cz  (jméno, příjmení, kontakt) nejpozději do 25. května 2010.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew