Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
23.03.2011, 08:08, Stáří: 13 r.

Festival Dny frankofonie uzavře koncert francouzského muzikanta

Autor: Lenka Skácelíková

Závěrečnou tečkou za pestrým festivalovým týdnem, který oslavuje francouzský jazyk a kulturu, bude hudební vystoupení mladého francouzského umělce v olomouckém Jazz Tibet Clubu.

Své první album s názvem The Fortune Teller přijede do Olomouce představit Tybarato-San z Paříže. „Je to mladý francouzský hudebník a skladatel, který citlivě prozkoumává univerzální témata jako je láska, setkání nebo bolest na pozadí jemné, a současně strhující popově-folkové melodie, a to vše v akustické podobě,“ přiblížila organizátorka festivalu Clara Woelflinger.

Koncert se uskuteční v pátek 25. března v Jazz Tibet Clubu v Sokolské ulici. Začne ve 20 hodin, vstupné je padesát korun. 

Festival Dny frankofonie nabízí studentům i široké veřejnosti projekce francouzských filmů, divadelní představení, koncerty, výstavy nebo dvojjazyčné vysílání v Českém rozhlase Olomouc. Bohatý festivalový program otevřela výstava Yvona Mutrela s názvem Bílé styly, jejíž vernisáž se uskutečnila v pondělí 21. března.

Kulturní akce se odehrávají na různých místech: v Galerii Zbrojnice, ve Francouzském centru Univerzity Palackého, v Divadle Konvikt, v kině Metropol nebo v Jazz Tibet Clubu. Festival organizuje Francouzské centrum UP v Olomouci ve spolupráci s Francouzskou ambasádou v Praze. 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew