Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
24.05.2010, 14:15, Stáří: 14 r.

Filozofická fakulta chce spolupracovat se studenty

Autor: Ondřej Martínek

Vedení Filozofické fakulty UP by rádo více spolupracovalo se studentskými organizacemi působícími při fakultě a také podporovalo jejich činnost. Takový závěr vyplynul ze setkání zástupců studentských organizací s děkanem FF UP doc. Jiřím Lachem a proděkany fakulty Mgr. Petrem Bilíkem a Mgr. Ondřejem Kučerou, které proběhlo v zasedací síni děkanátu FF UP v pondělí 17. května.

Neformálního setkání, jehož prostřednictvím se chtělo vedení fakulty seznámit s aktivitami jednotlivých spolků, se nakonec zúčastnili zástupci devíti organizací - ESN UP, AIESEC Olomouc, Česká asociace studentů psychologie Olomouc, Cech invalidů středoevropské historiografie, Divadlo Konvikt, Pastiche Filmz, Japonský klub, Studenti UP a Pomáháme pomáhat. „Za toto setkání jsme rádi a samozřejmě budeme se studenty spolupracovat. Ještě raději ale budeme, pokud budou spolupracovat oni navzájem a dojde k synergii mezi nimi a fakultou,“ řekl pro Žurnál UP Mgr. Bilík, proděkan pro vnější vztahy a přijímací řízení. Děkanát FF UP ujistil studenty, že stojí o spolupráci s nimi a ocenil i jejich dosavadní aktivity. Případná podpora by pak měla být vyjádřena především zjednodušením „papírování“ při vyřizování využití prostor fakulty, nebo poskytnutím zasedací místnosti děkanátu pro přednášky či workshopy studentů. Řeč došla mj. na využívání fakultních nástěnek, chystaný fakultní newsletter či využívání sociálních sítí při komunikaci spolků s fakultou i mezi sebou navzájem. Doc. Lach hodlá rovněž ocenit vědeckou, kulturní a osvětovou činnost studentských organizací stipendii. „V zimním semestru vyhlásíme podmínky, jejichž splněním bude možno o stipendium žádat. Chceme samozřejmě vědět, za co tu kterou organizaci, respektive jejího člena odměňujeme,“ upřesnil děkan.

Z druhé strany by ráda „služeb“ studentských spolků využívala i fakulta. „Dokážeme si představit, že například organizace Pomáháme pomáhat nám může pomoci při zajištění zdravotnického dozoru na akcích, nebo že nás psychologové proškolí v určité oblasti,“ dodal Mgr. Bilík. Zástupci spolků by se měly také s vedením fakulty setkávat při pravidelných schůzkách a více spolupracovat s akademickým senátem.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew