Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
24.06.2010, 13:34, Stáří: 14 r.

Filozofická fakulta připravila pro své absolventy a jejich blízké prohlídky historické Olomouce

Autor: -pb-

Filozofická fakulta UP v Olomouci chce posílit vazby mezi univerzitou, absolventy, jejich rodinami a městem Olomouc. Plánovanou novinkou jsou prohlídky centra města s odborným průvodcem pro rodiny absolventů doplňující slavnostní den promoce. Služba, která se osvědčila během Academia filmu Olomouc, kdy se na prohlídky denně vydával stohlavý průvod festivalových návštěvníků, bude ve třetím červencovém týdnu poskytována zdarma jak příbuzným absolventům, tak i ostatním hostům promocí.

„Chceme, aby naši absolventi měli možnost seznámit své blízké s městem, v němž strávili část svého života. Krása historického centra Olomouce je ostatně jedním z hlavních důvodů, proč na Univerzitu Palackého studenti přicházejí,“ zdůvodnil rozhodnutí děkan FF UP doc. Jiří Lach.

„Ani sami studenti často nejsou s historií města dostatečně seznámeni. Chceme, aby na Olomouc nejen vzpomínali, ale pokud možno se sem dlouhodobě vraceli. Proto jim nabízíme tento bonus ve chvíli jejich slavnostní promoce,“ dodal proděkan dr. Petr Bilík.

Jedním z cílů je i posílení turistického ruchu v regionu a zesílení identifikace absolventů s vysokou školou. Právě studenti UP z celé ČR a ze zahraničí, jejich příbuzní a známí, tvoří velký potenciál pro turistický marketing města Olomouce.

Prohlídky proběhnou ve dnech 12.–15. 7. vždy od 15 hod., zájemci se setkají na Horním náměstí.

foto: Daniel Agnew



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew