Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
27.01.2011, 13:08, Stáří: 13 r.

Filozofická fakulta UP mění systém přijímacích zkoušek pro akademický rok 2011/2012

Autor: -mav-

Oproti předchozím letům, kdy se přijímací zkoušky na Filozofickou fakultu UP prováděly mj. formou tzv. SCIO testů, jsou pro uchazeče o studium na této fakultě v akademickém roce 2011/2012 připraveny testy, které sestavil tým odborníků a garantů jednotlivých studijních programů a oborů. Jde o vlastní testy FF UP.

 „Hlavním důvodem tohoto kroku je snaha nového vedení FF UP dát přijímacímu řízení jistou vlastní, jednotnou a organizovanou podobu – jak formální (využití dotazníků, a to i pro oborové testy), tak i obsahovou (testy bude tvořit jeden tým odborníků). V předchozích letech byly částí kateder využívány tzv. SCIO testy, část kateder si ponechávala testy vlastní, resp. organizovala ústní pohovor. Celý systém byl značně roztříštěný. Druhým, neméně podstatným důvodem je, řekněme, „nevhodnost“ SCIO testů pro akademické prostředí a rovněž určitá nespokojenost, či nevole ze strany uchazečů vůči této formě testování, kterým především chceme vyjít vstříc,“ uvedl proděkan FF pro přijímací řízení PhDr. Ladislav Vobořil, Ph.D.

Pro všechny bakalářské obory je základem přijímací zkoušky písemný test studijních předpokladů (test studijních předpokladů s důrazem na orientaci v humanitních a sociálně-vědných disciplínách – TSP). I když se student hlásí na více oborů, koná jen jeden společný test TSP, který bude započten ke všem přihláškám. Pro obory akreditované v anglickém jazyce je připraven TSP v anglickém jazyce (TSPA – Dutch language, Literature and Culture). Na některé obory je k přijímací zkoušce kromě TSP předepsán i oborový test (písemný oborový test zaměřený na orientaci a motivaci v oblasti, na niž se specializuje zvolený studijní program – OT), který se bude konat v návaznosti na písemný test TSP. U některých oborů je kromě TSP předepsána i ústní přijímací zkouška (UP), ta proběhne cca s týdenním odstupem.

Podrobné informace k přijímacím zkouškám na FF UP v prezenčním i kombinovaném studiu, které se otevírají pro akademický rok 2011/2012, najdete v anotacích konkrétních studijních oborů.

Poslední termín podání přihlášky je 28. únor 2011 pro všechny obory, a to pouze elektronickou formou. Všechny typy zkoušek proběhnou o víkendech 14.–15. 5. a 21.–22. 5. Přijímací zkoušky na prezenční i kombinované navazující magisterské studium jednooborové i dvouoborové proběhnou ve dnech 20.–21. 6.

Podrobné informace .    



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew