Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
14.06.2012, 14:15, Stáří: 12 r.

Hospitace v německých zařízeních pro mladé pracovníky s mládeží

Autor: mar

Hospitační program „Učit se navzájem“ je českým pracovníkům s dětmi a mládeží k dispozici již od založení Koordinačního centra česko-německých výměn mládeže Tandem. Za tuto dobu jej s kladnou odezvou využily desítky mladých lidí různého odborného zaměření. Možnost nahlédnout do činnosti německého zařízení pracujícího s dětmi a mládeží za vlastního minimálního finančního vkladu je i v letošním roce stále aktuální. Podle potřeb a zájmů uchazečů lze nalézt vhodné zařízení ve kterékoli části Německa. 

Možností, kam za zkušenostmi a poznáním vyjet do zahraničí, je dnes velké množství, ale vyrazit za hranice za nemalé podpory a bez náročné administrativy tak snadné už není. Hospitační program „Učit se navzájem“ (http://www.tandem.adam.cz/sekce/sdruzeni/programy-a-projekty/ucit-se-navzajem) je určen pro mladé lidi z celého Česka do 30 let věku, jež pracují na dobrovolné či profesionální bázi s dětmi a mládeží. Hospitační pobyt v německém zařízení pracujícím také s mládeží může trvat několik týdnů až tři měsíce. Výběr místa a organizace lze přizpůsobit plně zaměření a přáním účastníka. 

Současná situace na trhu práce je, zvláště pro mladé lidi a tak i pro začínající pracovníky s mládeží, často obtížná. Příležitost nasbírat cenné zkušenosti, pohled ze zahraničí a inspiraci se proto jistě vyplatí. Hospitantům je poskytnut podpůrný servis, počínaje pomoci při komunikaci s hospitantským zařízením v Německu, přes pomoc s kompletací všech formulářů před odjezdem až po podporu během samotné hospitace. Finanční podpora má charakter paušálu a je vypočítána individuálně podle délky hospitace. Výše měsíčního příspěvku činí více než 500 euro, které slouží k pokrytí nákladů na ubytování, stravu, pojištění a na kapesné. Délka vyřízení hospitace trvá přibližně jeden měsíc. S takovým minimálním předstihem je nutné podat žádost do programu. S dotazy se můžete obrátit na Michaelu Veselou, pracovnici pro mimoškolní oblast, Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže, e-mail vesela@tandem.adam.cz, tel. 377 634 757.

Pro více informací kontaktujte Mgr. Michaelu Veselou, odbornou pracovnici pro mimoškolní oblast, tel.: (+420) 377 634 757, e-mail: vesela@tandem.adam.cz, Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem, www.tandem.adam.cz. 

Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem bylo zřízeno na základě společného prohlášení českého ministra školství a německé spolkové ministryně pro mládež. Je organizační součástí Západočeské univerzity v Plzni a metodicky je vedeno Sekcí mezinárodních vztahů a evropských záležitostí MŠMT.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew