Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
02.09.2010, 08:52, Stáří: 14 r.

Kurzy pro učitele angličtiny

Autor: Jaroslava Ivanová

DOVU - Další odborné vzdělávání učitelů AJ

V době, kdy všichni šetří, máme pro učitele angličtiny ZŠ a SŠ dobrou zprávu. Mohou se dále vzdělávat zásluhou projektu Zvyšování jazykově-metodické odbornosti učitelů AJ na ZŠ a SŠ v rámci dalšího vzdělávání pedagogic-kých pracovníků (reg.č.: CZ.1.07/1.3.00/14.0020), který  je realizován díky finanční spo-luúčasti Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Projekt získala Katedra anglického jazyka PdF UP v Olomouci (hlavní řešitelkou je Mgr. Zuzana Bartsch Veselá, PhD.) a vyučující jsou lektory seminářů. V době trvání projektu (březen 2010 – březen 2013) se učitelé mohou zdarma účastnit dvou různých vzdělávacích akcí a teď už jen jedné formy rozšiřujícího vzdělávání: Učitelství pro střední školy v rámci DVPP.

Metodicky zaměřený kurz pro uvádějící učitele AJ na ZŠ a SŠ

Kurz je určen učitelům angličtiny ze ZŠ a SŠ, kteří působí nebo zamýšlí působit ve funkci uvádějícího učitele AJ během pedagogických praxí. Jedná se o pět na sebe navazujících setkání, která se uskuteční během jednoho školního roku.

Problematika uvádějících učitelů je spojena s tématy jako jsou interaktivní tabule, komunikativní způsob testování, CLIL, historie a kultura, rozvíjení kompetencí žáků formou dramatických aktivit a způsob, jak se lidé učí (cizí) jazyky.

Jazykově-metodické semináře pro učitele anglického jazyka na ZŠ

Jsou určeny učitelům angličtiny ze základních škol a z nižšího stupně víceletých gymnázií. Každý učitel si může vybrat jednotlivé semináře dle svého zájmu. Po absolvování každého čtyřhodinového semináře obdrží osvědčení o jeho absolvování.

Doufáme, že si učitelé vyberou z řady nabízených seminářů: práce s interaktivní tabulí, CLIL na 1. a 2. stupni ZŠ, Internet jako zdroj jazykové výuky, Nebojme se testování, Přístup k žákům se specifickými poruchami učení, Využití dramatických aktivit, Poslech pro učitele AJ, Gramatika pro učitele AJ, atd.

Kdy a kde nás učitelé najdou?
Upozorňujeme, že termín přihlášek pro školní rok 2010/2011 pro obě dvě vzdělávací akce je 20. 9. 2010. Přihlášky je nutné vyplnit jen elektronicky a jsou k dispozici na www.dovu.upol.cz. Semináře se konají vždy ve středu od 14.00 do 17.15 na Katedře anglického jazyka PdF Univerzity Palackého v Olomouci.

Další informace učitelé najdou na www.dovu.upol.cz.

Za řešitelský tým DOVU (Dalšího odborného vzdělávání učitelů) Mgr. Jaroslava Ivanová, M.A.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew