Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
19.05.2014, 07:46, Stáří: 10 r.

Letní škola filosofie a aplikovaného výzkumu v Aténách

Autor: -ps-

Rádi bychom Vás upozornili, že řecká Nadace pro helénský svět (The Foundation for Hellenic World) zahájila ve spolupráci s Aténskou universitou a s Onassisovým kulturním centrem projekt nazvaný „Platónská akademie – rozvoj vědění a inovačních myšlenek“ („Plato´s Academy  –  the development of knowledge and innovative ideas“).

V rámci tohoto projektu se v termínu od 13. do 27. července 2014 v Aténách uskuteční letní škola pod názvem „The Summer School of Philosophy and Applied Research“ („Letní škola filosofie a aplikovaného výzkumu“). Je určena pro postgraduanty a vědecké pracovníky z celého světa, kteří se zajímají o vzájemný vztah mezi aplikovaným výzkumem a filosofickými principy, na nichž je tento výzkum založen. K dispozici je 20 stipendijních míst.

Účastníkům budou plně uhrazeny veškeré nezbytné náklady v Řecku (náklady na výuku, učební materiály, stravování, ubytování, doprava v místě pobytu, 3 exkurze tvořící součást programu). Naopak cestovní náklady do Řecka a zpět si účastníci hradí sami.

Program letní školy zahrnuje přednášky, semináře a 3 exkurze na místa zajímavá z historického a archeologického hlediska a bude probíhat v angličtině.

Témata např.: základní principy Platónovy filosofie, bioetika, teorie poznání, filosofie jazyka a komunikace, etika, logika, filosofie matematiky, filosofie vědy, filosofie lidské mysli atd.

Podmínky a pokyny pro podávání přihlášek jsou zveřejněny na webové stránce summerschool.fhw.gr/plato

Řecká strana by velmi uvítala účast zájemců z České republiky.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew