Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
25.11.2013, 08:42, Stáří: 11 r.

Letní škola v Číně 2014

Autor: -ps-

Dovolujeme si Vám poslat informace o letní škole v Číně, kterou pravidelně pořádá několik evropských univerzit (v čele s milánskou alma mater) ve spolupráci s čínskými vysokými školami. Tématy letní školy 2014 jsou Klimatické změny a ochrana životního prostředí a Práva spojená s duševním vlastnictvím v Číně. K účasti na letní škole se mohou přihlásit jak studenti, absolventi, tak i profesionálové a akademici.

Letní škola je multidisciplinární, tzn. že není určena pouze studentům a absolventům práv, jak by se mohlo podle názvu zdát. V minulých letech letní školu absolvovali studenti právnických fakult, ekonomie, humanitních oborů (filosofie, sociologie, politologie, mezinárodní vztahy...), přírodních věd (ekologie a ochrana životního prostředí, a také chemici a biologové) i technických oborů. Přednášející pocházejí jak z oblasti akademické (jedná se o přední evropské a čínské profesory vyučujících na univerzitách v Evropě, Asii a Americe), tak i z praxe (představitelé mezinárodních vládních i nevládních organizací, činitelé z Evropské delegace, zahraničních obchodních komor v Číně, zástupci podniků a firem atd.).

Letní škola současně nabízí také platformu, díky níž se setkávají účastníci z Evropy, Afriky a Číny, a vyměňují si zkušenosti, navazují kontakty atd. Část frekventantů programu tvoří pravidelně také profesionálové, kteří přicházejí z praxe (VŠ učitelé, kteří si chtějí rozšířit znalosti; odborníci z nevládních organizací, z průmyslového sektoru a státní správy; novináři zabývající se problematikou klimatických změn & obnovitelné energie & udržitelného rozvoje; problematikou ochranou duševního vlastnictví & nových ekonomik).

V minulosti se letní školy účastnilo i několik studentů a profesionálů ze Střední a Středo-východní Evropy. Rádi bychom ale v řadách participantů přivítali více účastníků ze zmíněných zemí, aby bylo spektrum studentů pestřejší a pro ně samotné zajímavější.

Vzhledem ke svému multidisciplinárnímu zaměření je LŠ určená budoucím (i současným) právníkům, ekonomům, odborníkům v oblasti společenských věd (politologie, mezinárodní vztahy, teritoriální vztahy), ale i technikům a odborníkům v oblasti přírodních věd a ekologie. Naši panelisté a vyučující pocházejí z oborů napříč spektrem.

Díky účasti na LŠ mají absolventi, vedle mnoha dalších služeb, asistencí a výhod, automaticky nárok získat stáž v kancelářích mezinárodních organizací a institucí, zastupitelských úřadech EU, obchodních komorách, či zahraničních firmách a mezinárodních advokátních kancelářích v Evropě a Číně.

Detailnější informace naleznet na webové stránce www.summerlawinstitute.com, včetně kompletních informací o programu www.summerlawinstitute.com/index.php/program. Na webu www.summerlawinstitute.com/index.php/how-to-apply naleznete informace, jak se přihlásit k účasti.

Na Vaše dotazy odpoví tým letní školy na e-mailu info@summerlawinstitute.com. Komunikačním jazykem je výhradně angličtina.

S pozdravem

tým letní školy “SICCEP and IP China 2014”



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew