Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
15.02.2012, 10:11, Stáří: 12 r.

Lokální židovská historie na výstavě We Are One v prostorách děkanátu FF UP

Autor: -ms-, -da-

Tři roky uplynuly od doby, kdy se Centrum judaistických studií Kurta a Ursuly Schubertových v Olomouci zapojilo do mezinárodního projektu We Are One. Nápad se zrodil v polském Nowem Saczu, kde středoškoláci v rámci projektu objevili dávno zapomenutou lokální židovskou historii a chtěli se o ni podělit i se svými kolegy ze zemí střední a východní Evropy. Zapojila se organizace Zachor z Budapešti, Gymnázim Detva ze Slovenska, skupina vysokoškoláků z ukrajinského Charkova a v neposlední řadě i olomoučtí judaisté, kteří pro projekt nadchli i starší studenty Gymnázia Olomouc na Čajkovského ulici. Během tří let měli studenti možnost se seznámit s židovskou historií všech výše jmenovaných měst a absolvovat v rámci projektu připravené peer guided vzdělávací pobyty. Druhou částí projektu pak tvořila vlastní umělecká a badatelská práce studentů.

Ve dnech 20.–26. 2. má olomoucká veřejnost jedinečnou příležitost prohlédnout si výsledky tříletého úsilí studentů z pěti zemí střední a východní Evropy. Návštěvníci se mohou těšit na příběhy židovských obyvatel Nowego Sacza, fotografie z peer guided prohlídek, sondu do židovské historie Detvy a okolí a samozřejmě také na práci olomouckých studentů o osudech rodiny Aschkenesů.

Vernisáž a promítání studentského filmu (polsky s anglickými titulky) se koná v pondělí, 20. 2. 2012 ve 12:00 v prostorách děkanátu FF UP.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew