Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
27.05.2010, 13:00, Stáří: 14 r.

Mezinárodní konference o spotřební kultuře na FF UP

Autor: -red-

Kabinet interkulturních studií při Katedře sociologie a andragogiky FF UP pořádá ve spolupráci s katedrami žurnalistiky, germanistiky, divadelních, filmových a mediálních studií mezinárodní konferenci o spotřební kultuře Consumer Culture: between aesthetics, social distinction and ecological activism.

Konference, která je součástí celoevropské kampaně Evropský rok boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení (EY2010) a záštitu nad ní převzalo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, se uskuteční 7.–9. 10. 2010 v prostorách Uměleckého centra UP.

Program konference tvoří pět tematických okruhů: estetika spotřební kultury; kritika spotřební společnosti; spotřeba a sociální distinkce; výzkum spotřebního chování; kultura a marketingová komunikace. Doprovodný program zahrnuje filmovou projekci a workshopy uspořádané ve spolupráci s odborníky z oblasti marketingu, výzkumu spotřebního chování a aplikovaného designu. Cílem připravované mezinárodní konference je diskutovat spotřební kulturu jako komplexní a kontroverzní fenomén a umožnit dialog a spolupráci mezi akademickou a komerční sférou. Účast na konferenci přislíbili jak významní badatelé z Německa, Itálie, Velké Británie, Rakouska a Dánska (jmenovitě Associate prof. Roberta Sassatelli, prof. Kate Soper, prof. Wolfgang Ullrich, prof. Rainer Gries), tak zástupci komerčního sektoru (analytici trhu a spotřebního chování, reklamní textaři, marketingoví poradci).

Zájemci o vystoupení na konferenci mohou do 5. 6. poslat abstrakt příspěvku v rozsahu do 300 slov spolu se stručným životopisem na e-mailovou adresu consumerculture.cz@gmail.com. Bližší informace o připravované konferenci i vypsané studentské soutěži najdete na webových stránkách: http://oltk.upol.cz/consumerculture.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew