Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
30.01.2013, 10:39, Stáří: 11 r.

Modul mezioborových studií aneb Nová „céčka“ pro studenty

Autor: Lenka Skácelíková

V předzápise na letní semestr si mohou studenti UP ve STAGu zapsat také čtyři novinky ze 30 inovovaných C předmětů z modulu mezioborových studií projektu POMEZI. Fakulta zdravotnických věd nabízí Základy komunikace ve zdravotnické péči (HUM/SE011), Fakulta tělesné kultury Windsurfing C (KAS/WSC) a Basketbal C (KAS/SHBA). Výběr doplní také Média v praxi (ODV/MEP).

Zvládnutí specifických problémů komunikace v ošetřovatelství a komunikačních technik se zřetelem na etické principy komunikace s osobami různého věku, problémovými pacienty a handicapovanými slibuje nový předmět FZV. „Studenti budou schopni efektivněji komunikovat v ošetřovatelské praxi s využitím nonverbálních technik a prostředků a budou znát faktory, které zásadně ovlivňují komunikování zdravotníka s pacientem,“ řekla pedagožka dr. Šárka Ježorská.

Nácvik na trenažéru, jachtařské uzly, rovnovážná cvičení na plováku. Stěžňová technika, manipulace s plachtou, technika jízdy. Vlajková signalizace a technologie. Tyto a jiné dovednosti nabízí kurz Windsurfingu. „Předmět je zaměřen na získání základních teoretických znalostí a praktických dovedností v jízdě na windsurfingu. Seznamuje s bezpečnostními pravidly provozu na vodních plochách. Zabývá se principy hydrodynamiky a aerodynamiky,“ přiblížil dr. Vítězslav Prukner. Sportovně založení studenti si mohou zapsat také basketbal pod vedením dr. Petra Reicha. 

„Předmět Média v praxi bych doporučila každému, kdo chce nahlédnout pod pokličku redaktorské práce. S mírnou zásobou teoretických poznatků se vrhneme na praktickou část – budeme vymýšlet dobré titulky, zkoušet napsat dobrou zprávu a lámat si hlavu nad otázkami pro zajímavý rozhovor. Konec kurzu si zpestříme exkurzí do jedné z olomouckých redakcí,“ uvedla lektorka Mgr. Lenka Skácelíková.

Projekt POMEZI: Podpora mezioborových studií a inovací studijních programů na Univerzitě Palackého v Olomouci, č. projektu: CZ.1.07/2.2.00/28.0091. Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie a státním rozpočtem ČR.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew