Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
12.05.2011, 09:22, Stáří: 13 r.

Na filozofické fakultě se rozběhl projekt na třídění odpadů

Autor: -ff-

Více než tři sta stanovišť s barevnými kontejnery a koši mají nově k dispozici na Filozofické fakultě (FF) olomoucké Univerzity Palackého (UP). Díky pilotnímu projektu nazvanému Čistá univerzita mají studenti, pedagogové i návštěvníci největší fakulty na UP  možnost třídit odpad. Projekt je v rámci českých vysokých škol ojedinělý. „Obdobné systémy se na univerzitách sporadicky objevují, jsou ale většinou čistě studentskou aktivitou. Třídění odpadů jsme po dohodě s odborníky pojali komplexně. Koše s možností třídit papír a plast budou k dispozici nejen na chodbách, ale také v posluchárnách, seminárních místnostech a pracovnách pedagogů,“ popsal proděkan pro organizaci a rozvoj FF UP Ondřej Kučera. Na dalších stanovištích, kde jsou umístěny informační panely a větší nádoby, mohou zájemci podle jeho slov navíc třídit také sklo a nápojové kartony.

Filozofickou fakultu tvůrci projektu nezvolili náhodou. „Je největší fakultou olomoucké univerzity a její pracoviště sídlí v několika budovách po městě. Můžeme si tak ověřit fungování systému. Pokud se projekt osvědčí, rádi bychom ho postupně rozšířili i na další místa na vysoké škole,“ uvedl Marek Hruška z autorizované obalové společnosti EKO-KOM, která projekt spolu s Olomouckým krajem financuje.

Čistá univerzita

Cílem pilotního projektu nazvaného Čistá univerzita je umožnit praktické třídění odpadů na veřejně přístupných místech, na chodbách, v posluchárnách, seminárních místnostech a pracovnách největší součásti olomoucké Univerzity Palackého - Filozofické fakulty, na které v současnosti studuje takřka 6 tisíc posluchačů. Aktivity zahrnují zejména rozmístění nádob, košů a informačních tabulí. V dalších letech se předpokládá rozšíření projektu o další místa na univerzitě. Projekt je součástí informační kampaně autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a. s. a Olomouckého kraje „Jak se točí odpady“. Více informací naleznete na internetových stránkách www.jaksetociodpady.cz.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew