Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
18.10.2010, 11:40, Stáří: 14 r.

Na UP bude přednášet Michal Viewegh a režisér Bohdan Sláma

Autor: Matěj Dostálek

Pro lepší přechod absolventa VŠ do praxe je ideální jeho zapojení do stáží už během studia a průběžné zvyšování jeho praktických znalostí prostřednictvím specializovaných kurzů. Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci patří mezi nejúspěšnější školy v získávání grantů na projekty, díky kterým studenti zvyšují svoje šance na trhu práce. Jedním z nich je i Upsolvent, financovaný z prostředků Evropského sociálního fondu.

„Vzdělávací projekt, který jsme nazvali Upsolvent, má dva základní pilíře. Tím prvním jsou stáže v oborově spřízněných institucích (divadla, kulturní organizace, produkční společnosti), které našim studentům cíleně vyhledáváme. Druhou částí jsou pak přednášky lidí z oboru marketingu, PR nebo jednoduše lidí z praxe, kteří na univerzitách obvykle nepřednáší, ale kteří můžou studentům předat cenné informace a zkušenosti,“ říká Mgr. Petr Bilík, Ph.D., hlavní řešitel projektu Upsolvent a zároveň proděkan Filozofické fakulty UP.

Na Katedře divadelních, filmových a mediálních studií tak budou tento semestr přednášet významné osobnosti českého filmového průmyslu. Spolu s producentem aktuálního filmového hitu Román pro muže Rudolfem Biermannem zavítá mezi studenty jeho scénárista, spisovatel Michael Viewegh. Jedno odpoledne studenti stráví i s režisérem a scénáristou ceněných snímků Štěstí a Venskovský učitel Bohdanem Slámou. „Tato setkání mají za cíl přiblížit studentům vznik filmu od jeho autorského a producentského záměru až po finální realizaci. Na přednášky zveme opravdové profesionály, kteří mají ve svém oboru renomé a mají potenciál předat studentům informace, které by se v rámci standardní výuky nedozvěděli,“ říká Mgr.Veronika Klusáková, koordinátorka přednáškové části projektu.

Díky projektu Upsolvent do Olomouce už na začátku října zavítali organizátoři Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech nebo promotér koncertů světoznámých kapel Faith No More a Korn Borek Jiřík. Do konce roku čekají studenty mimo Viewegha a Slámy ještě přednášky specialisty na autorské právo nebo příkladová studie týkající se kulturní publicistiky.


Více informací naleznete na www.upsolvent.cz



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew