Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
16.09.2011, 09:04, Stáří: 13 r.

Návrhy kandidátů pro Přednášku významného absolventa UP

Autor: -js-, -da-

Od 15. září dne mohou členové akademické obce Univerzity Palackého v Olomouci nebo její absolventi, ve smyslu Statutu přednášky významného absolventa UP č. B3-06/14-RR, podávat návrhy na kandidáta k proslovení Přednášky významného absolventa UP pro rok 2012.

Návrh na kandidáta přednášky může podat každý člen akademické obce UP nebo absolvent UP prorektorovi UP prof. RNDr. Lubomíru Dvořákovi, CSc., lubomir.dvorak@upol.cz do 15. listopadu 2011. Součástí návrhu je jméno a příjmení kandidáta, výčet jeho nejdůležitějších aktivit, zásluh či dosavadních ocenění a podpis navrhovatele.

Z navržených kandidátů bude vybírat komise tvořená zástupci fakult a předsedou komise, kterým je prof. L. Dvořák. 


Cyklus vědeckopopulárních přednášek významných absolventů Univerzity Palackého v Olomouci je pořádán Univerzitou Palackého a Statutárním městem Olomouc ve snaze udržovat a pěstovat kontakty s vynikajícími absolventy jednotlivých fakult UP, šířit povědomí o jejich příslušnosti k UP i vazbě na město Olomouc, jehož je Univerzita Palackého významnou součástí. "Vědeckopopulární přednáška významných absolventů UP" se uskutečňuje jednou ročně jako projev ocenění významu spolupráce UP a jejích absolventů.

Koná se zpravidla v březnu každého kalendářního roku.
K jejímu přednesení vybere k tomuto účelu rektorem UP jmenovaná komise významnou osobnost z řad absolventů UP působící v jakékoli oblasti vědy, podnikání, veřejného, kulturního a politického života.
Předpokládaný rozsah přednášky je 40–50 minut.
Tematicky by měla být zaměřena k významné vědní oblasti či problému z jakéhokoli oboru lidské činnosti či jiné oblasti širšího společenského záběru.
Přednáška je spojena s finanční odměnou. Více



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew