Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
12.05.2011, 15:08, Stáří: 13 r.

Nejlepší atleti univerzitního přeboru jsou z FTK a FF

Autor: J. Machálek

Kolem dvou stovek studentů UP, klubových atletů či přespolních atletů bojovalo 27. dubna o zlaté příčky ve čtvrtém ročníku Atletického přeboru Univerzity Palackého. Nejlepší atletkou se letos stala studentka Fakulty tělesné kultury Andrea Holleyová v běhu na 100 m v čase 13,10 sekund, nejlepším atletem pak Marek Navrátil, posluchač Filozofické fakulty, jenž ve skoku do výšky dosáhl výkonu 208 centimetrů. Tito atleti získali hodnotné ceny, které do soutěže věnoval děkan FTK doc. Zbyněk Svozil.

„Rozsah disciplín, v nichž se závodilo, byl velmi široký. Z běžeckých disciplín to byly hladké běhy na 60 m, 100 m, 150 m, 200 m, 300 m, 400 m, 800 m a 1 500 m, překážkové běhy na 100 a 110 m překážek, z technických disciplín byly do soutěže zařazeny dálka, výška, koule, hod oštěpem i diskem. Rekordní počet závodníků – čtyřiašedesát – se letos přihlásil do soutěže běh na 800 m,“ řekl Žurnálu UP garant akce Mgr. Vítězslav Prukner, Ph.D., z FTK.

Organizační tým letošního univerzitního přeboru tvořili studenti čtvrtého a pátého ročníku oboru Aplikovaná tělesná výchova FTK UP. „Z jejich vyjádření vyplývá, že organizací závodů formou learning by doing získali mnoho cenných zkušeností. Vyzkoušeli si totiž praktickou aplikaci některých poznatků z výuky přímo při realizaci sportovní akce. Rád bych ale využil této příležitosti a chtěl bych zdůraznit, že podobné akce se neobejdou bez sponzorů a mediálních partnerů, jimž bych rád poděkoval za podporu i spolupráci,“ dodal dr. Vítězslav Prukner.

Závěrečná afterpárty proběhla v režii hudební skupiny Iné kafe revival a její vystoupení zaujalo nejen soutěžící sportovce, ale též celou řadu ostatních posluchačů i zaměstnanců UP.        

J. Machálek, ředitel PUP 2011

ve spolupráci s M. Hronovou, ilustrační foto M. Otava



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew