Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
22.04.2009, 07:02, Stáří: 15 r.

Netradiční konference o vínu a s vínem

Autor: -chat-

Milovníci a znalci vína budou mít od 23. do 24. dubna v prostorách Uměleckého centra UP mimořádnou příležitost prohloubit a rozšířit si své znalosti. Katedra romanistiky Filozofické fakulty UP totiž pořádá nevšední konferencí s názvem Víno jako multikulturní fenomén.

„Víno je opravdu jedinečný fenomén, který se dotýká mnoha oblastí lidského života, možná i těch, u kterých to na první pohled není tak zřejmé. My jsme se proto rozhodli prozkoumat nejrůznější aspekty toho, jak víno ovlivňuje náš život a svět kolem nás,“ vysvětluje jedna z organizátorek akce Jitka Uvírová z Katedry romanistiky.

Akce je pojata jako setkání odborníků z České republiky, Slovenska, Polska, Francie a dalších zemí, kteří budou zevrubně zkoumat víno z mnoha pohledů, od zcela seriózních až po ty odlehčenější. V programu nalezneme například témata Víno jako multikulturní fenomén, Víno jako civilizační fenomén, Víno jako léčivá rostlina, Složení vína z pohledu chemika, Školení o bezpečnosti práce při pití vína pro pokročilé nebo třeba Víno v dobách ekonomické krize. Zajímavých témat je však na konferenci více, a to i v cizích jazycích.

Na této  konferenci se však o vínu nebude pouze hovořit, ale víno se bude samozřejmě také popíjet a ochutnávat. „Návštěvníci jsou zváni k degustaci nejrůznějších kvalitních druhů vína za přítomnosti someliérů, kteří poskytnou i odborný výklad,“ láká všechny příznivce tohoto moku Uvírová. „K vínu se samozřejmě hodí sýry, takže i jejich milovníci si jistě přijdou na své,“ dodává. V doprovodném programu vystoupí soubor Ansamble Serpent Cantat, specializující se na barokní hudbu.

Konference se koná pod záštitou rektora Univerzity Palackého Lubomíra Dvořáka a ředitele Okresní hospodářské komory v Olomouci Jaroslava Havelky.  

Kompletní program a anotaci konference naleznete v příloze .

Zprávu zpracovalo oddělení komunikace UP (-chat-)

(Tisková zpráva UP, 21. dubna 2009)

Kontakt:         

PhDr. Rostislav Hladký

kancléř a tiskový mluvčí UP

tel.: 585 631 009; fax: 585 631 012

mobil: 602 543 530

e-mail: kancler@upol.cz



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew