Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
11.06.2013, 08:23, Stáří: 11 r.

Novinka v zahraniční mobilitě studentů UP – webová aplikace INTLAG pro řízení zahraničních pracovních stáží a vztahů s hostitelskými organizacemi

Autor: -kzs-

Od letního semestru 2012/2013 můžete využít nového nástroje v mezinárodní agendě UP – webovou aplikaci INTLAG pro řízení zahraničních pracovních stáží a vztahů s hostitelskými organizacemi (http://intlag.upol.cz). Aplikace vznikla v rámci projektu OP VK Vytvoření systému řízení kvality zahraničních pracovních stáží studentů UP, který je realizován Oddělením mezinárodních vztahů UP ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou OK, s cílem zefektivnit agendu zahraničních pracovních stáží a zvýšit počet těchto mobilit při udržení požadované kvality.

Aplikace našla své využití již při realizaci velmi úspěšných kurzů interkulturní komunikace v cizích jazycích, které projekt nabízí studentům od letního semestru 2012/2013 až v pěti jazykových variantách. Nyní aplikace přichází s novými funkcionalitami – možností inzerovat nabídky stáží, vyhledávat je za pomoci robustního aparátu či zasílat na Vaši univerzitní emailovou adresu, ucházet se o tyto stáže apod. V následujících týdnech bude v INTLAGu spuštěno také prostředí pro online předkládání žádostí o stipendium.

Kapacita projektu činí cca 95 pilotních stáží. Jsou určeny studentům kateder zapojených do projektu. Stáže lze realizovat v podnicích, výzkumných centrech či jiných organizacích sídlících v jedné ze zemí uznatelných dle pravidel ESF (členské státy EU a ESVO). Délka trvání stáží je min. 1 měsíc a max. 6 měsíců. Stáže mohou být zahájeny zpravidla v průběhu celého roku, nejdříve však od září 2013. Stáž musí úzce souviset s Vaším studiem a po jejím ukončení musí být plně uznána. Stáže mohou být placené i neplacené. Vedle těchto pilotních mobilit lze samozřejmě i nadále využít zahraničních pracovních stáží Erasmus.

V těchto dnech se můžete v aplikaci INTLAG ucházet o stáže u OK4EU/Representation of the Olomouc Region to the EU (BE), Klokan Technologies GmbH (CH) či Zentralinstitut für Kunstgeschichte (DE). POZOR! OK4EU má uzávěrku již 14/06/2013, Klokan Technologies 16/06/2013! Pokud nepoužíváte univerzitní emailový účet a máte zájem o zasílání nabídek stáží, nastavte si prosím přeposílání univerzitní emailové pošty na jinou adresu! Bližší informace o možnostech zapojení se do projektu Vám podá Tereza Dardová, tereza.dardova@upol.cz (OMV UP) nebo fakultní referentky pro zahraniční záležitosti (děkanáty FF, LF, PřF, FTK, PF a FZV UP).

Těšíme se na Vaši účast.

Za projektový tým,

Marie Raková, hlavní řešitelka projektu

Bohdana Řeháková, odborná garantka webové aplikace INTLAG

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew