Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
14.11.2013, 16:08, Stáří: 11 r.

Olomoučané mohou poprvé prožít Noc venku

Autor: -zp-, -da-

Ilustrační foto: SXC

Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Charitou Olomouc a sociální firmou Socio.faktor chystají na 21. listopadu 2013 charitativní akci „Noc venku“ (www.nocvenku.cz) na podporu lidí bez domova. Atraktivní kulturní program se uskuteční v U – klubu a přilehlém okolí od 17:00 hodin.

Projekt Noc venku je inspirován obdobnou akcí, která probíhá v Anglii již několik let. Začaly s ní skupinky studentů, kterým nebyl lhostejný osud lidí bez domova. Cílem akce je seznámit veřejnost s problematikou bezdomovectví, umožnit jim poznat zážitkovou formou, jaké to je spát venku, a zároveň získat prostředky, které jsou použity na podporu potřebných. V loňském roce proběhla akce pouze v Ostravě, letos se zapojila další města – Brno, Břeclav, Olomouc, Praha, Bratislava, Chomutov a Trutnov. Není náhodou, že se akce koná ke konci listopadu, kdy venkovní teploty značně klesají a začíná nejtěžší období pro ty, kteří žijí na ulici.

Vstupným na akci jsou potraviny (instantní polévky, konzervy, cukr, čaj a podobně) v hodnotě 50 Kč, které spolupořádající organizace sociálních služeb zužitkují v práci se svými klienty. Nejodvážnější účastníci akce přespávají pod širým nebem a ráno obdrží certifikát.

V rámci programu můžete vidět divadelní improvizaci skupiny O.Li.V.Y. a představení divadelního spolku Úlet, jehož herci mají zkušenost bezdomovectví sami za sebou, s hrou Antona Pavloviče Čechova Racek. Následovat budou koncerty Amy Winehouse Tribute a NOVEMBER 2nd nebo projekce filmu Láska v hrobě. V prostorách před klubem vystoupí soubor katedry muzikologie FF UP v Olomouci (KSKM – Kousek srandatvorby komediálních muzikantů) a harmonikář Alois Horváth. Dále se můžete zapojit do výtvarné dílny malování na textilní tašky, které po akci převezme pro potřeby svých klientů Charita Olomouc. Nakonec budete moci i ochutnat, jakou polévku vaří Armáda České republiky v polní kuchyni.

Akce je nízkorozpočtová, organizaci zabezpečují bezplatně dobrovolníci, ostatní nezbytné výdaje jsou hrazeny z podpory FF UP v Olomouci, Magistrátu města Olomouce, sociální firmy Socio.factor a dalších laskavých dárců. Těšíme se na shledání.


Soubory:
noc_venku_nahled.jpg2.3 M

Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew