Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
21.03.2011, 08:45, Stáří: 13 r.

On-line veletrh přiblíží absolventům pracovní příležitosti

Autor: TZ jobs.cz

V dubnu proběhne již 11. ročník virtuálního veletrhu pracovních příležitostí „Měsíc studentů a absolventů na Jobs.cz“, jehož prostřednictvím přiblíží téměř tři desítky předních tuzemských zaměstnavatelů studentům a absolventům vysokých škol jejich možnosti a příležitosti na trhu práce.

Studenti a absolventi vysokých škol mohou po celý duben diskutovat se zástupci předních českých i mezinárodních zaměstnavatelů a získat tak aktuální přehled o situaci na trhu práce. Debaty se zúčastněnými firmami budou probíhat on-line, tedy přímo na stránkách Jobs.cz. Studenti tak budou moci vkládat přímo na web dotazy pro vybraného zaměstnavatele, jehož zástupce na ně bude vždy v přesně určený den a čas odpovídat.

Přidanou hodnotou pro mladé lidi je široká škála firem a odborníků, se kterými se studenti a absolventi mohou seznámit a pohodlným způsobem z domova či školy přímo komunikovat. „V rámci veletrhu studentům a absolventům zprostředkujeme možnost s firmami diskutovat o svých problémech na trhu práce a hlavně si rovnou zjišťovat možnosti zaměstnání u dané konkrétní firmy,ve které mají zájem pracovat“ uvádí Milan Jasný, obchodní ředitel společnosti LMC, provozovatele portálu Jobs.cz.

Letošní specialitou jsou virtuální video prohlídky v zúčastněných firmách, kdy absolventi mohou nahlédnout do jejich reálného pracovního prostředí.

Součástí příprav letošního veletrhu byl i rozsáhlý průzkum mezi českými zaměstnavateli. Zúčastnilo se ho 137 firem a z výsledků vyplynulo, že spokojenost firem s absolventy přijatými v průběhu roku 2010 se zvýšila, což potvrdilo 47 % dotázaných. Dále se například ukázalo, že absolventi přicházejí do firem s kvalitním znalostním základem, ale na aplikaci teorie v praxi je podle firem zúčastněných v průzkumu připraveno jen 14 % z nich.

Letošního, již 11. ročníku veletrhu, se zúčastní necelá třicítka předních zaměstnavatelů. Pokrývají všechny hlavní obory podnikání, od výrobní sféry, přes finančnictví, informační technologie, telekomunikace až po služby. Generálním partnerem 11. ročníku Měsíce studentů a absolventů je Raiffeisenbank. Seznam dalších účastníků letošního ročníku veletrhu:

Skupina ČEZ, Accenture Services, Ernst&Young, KPMG Česká republika, Kooperativa pojišťovna Vienna Insurance Group, PriceWaterhouseCoopers Česká republika, Komerční Banka, AHOLD Czech Republic, Unilever Czech, Crocodille, E.ON Česká republika, McDonald's ČR, Coca-Cola HBC Česká republika, Robert Bosch, Bosch Diesel, Škoda Auto, Gebrüder Weiss, ADP (Automatic Data Processing), Lidl Česká republika, Česká spořitelna, UniCredit Bank Czech Republic, Automotive Lighting, Witte Nejdek, Zentiva.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew