Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
15.02.2013, 14:25, Stáří: 11 r.

Pozvánka na studentskou konferenci: Střípky rumunské kultury (27. 2.)

Autor: Manuela Gheorghe

Střípky rumunské kultury / Fragmente din cultura României, Katedra aplikované lingvistiky FF UP, Vodární 6, místnost č. 14, přízemí

Katedra aplikované lingvistiky, především studenti kurzu Úvod do rumunského jazyka a kultury, pořádá jednodenní konferenci vztahující se k rumunské kultuře. V programu studentské odborné konference lze nalézt témata ze všech oblastí humanitních studií, jako například česko-rumunské vztahy, Češi žijící v Banátu, kontakty českých zemí s Rumunskem v historickém kontextu, Rumuni v Bílé Vodě (ČR), důkazy valašské kolonizace v českém jazyce, stejně tak i sondy do rumunských dějin a kultury s přednáškami jako: byzantská tradice v rumunském umění, francouzsko-rumunské vztahy v oblasti kultury, vybrané rumunské osobnosti, rumunské pohádky, některá rumunská města, ale i taková témata jako je rumunský rock v éře socialismu.

Studentská konference zároveň umožní některým studentům poprvé na veřejnosti formulovat svá témata, která jsou zároveň spjata s jejich oborem a odborným zaměřením. Zájemci z řad studentů a veřejnosti o rumunské dějiny nebo kulturu jsou srdečně zváni. 

Studentská konference Střípky rumunské kultury / Fragmente din cultura României se koná na Katedře aplikované lingvistiky FF UP, Vodární 6, Olomouc, v místnosti číslo 14 v přízemí, ve středu 27. února 2013 od 15.00  do 20.30 hodin. 

Autorkou plakátu je studentka FF UP Adéla Stupková.


Soubory:
2013-02-27-rumun.jpg231 K

Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew