Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
22.04.2010, 20:12, Stáří: 14 r.

Předseda Akademického senátu Univerzity Palackého rezignoval na svou funkci

Autor: Radek Palaščák

Doc. RNDr. Roman Kubínek, CSc., dosavadní předseda Akademického senátu UP, rezignoval dne 21. dubna 2010 na svou funkci. Docent Kubínek své odstoupení oficiálně oznámil vedení univerzity na jednání Kolegia rektora UP. Rektor Miroslav Mašláň informaci o jeho rezignaci přijal.

Rezignace předsedy vrcholného orgánu univerzitní samosprávy následovala týden poté, co se Akademický senát UP na svém jednání ani napotřetí nedokázal shodnout na „Metodice dělení příspěvku a dotace z MŠMT pro rok 2010“. Její neschválení tak kromě rezignace předsedy senátu znamená, že Univerzita Palackého musí nadále hospodařit v tzv. rozpočtovém provizoriu.

„Nejvyšší akademická politika mě dlouho uspokojovala, protože jsem musel zvládnout komunikaci s intelektuály různých zaměření a odborností. Avšak třetí neúspěšné hlasování pro nastartování rozpočtového procesu na UP považuji za neúspěch. Nedokázal jsem senátory přesvědčit o potřebě stabilizovat ekonomickou situaci na univerzitě, zejména když metodiku jednoznačně doporučili ke schválení děkanky a děkani všech osmi fakult,“ komentoval motiv svého rozhodnutí odstupující předseda. Roman Kubínek se rozhodl rezignovat nejen na předsednickou funkci, ale rovněž na členství v senátu samém.

„V závěru jednání Kolegia rektora poděkovali současný rektor UP prof. Miroslav Mašláň i předchozí rektor prof. Lubomír Dvořák docentu Kubínkovi po odstoupení z funkce za jeho pětileté působení v čele senátu a popřáli mu hodně úspěchů v dalším působení na Přírodovědecké fakultě UP“, popsal situaci kancléř olomoucké univerzity.

 

Akademický senát UP se sejde na příštím zasedání 12. května 2010 a zvolí nového předsedu, který povede senát do května 2011, kdy končí funkční období stávajícího akademického senátu. Do zvolení nového předsedy AS UP bude univerzitní akademický senát řídit jeho místopředseda Mgr. Jiří Langer, Ph.D., z Pedagogické fakulty UP. Na uvolněné místo senátora bude za docenta Kubínka povolán náhradník reprezentující rovněž Přírodovědeckou fakultu UP, a tím je RNDr. Marek Jukl, Ph.D., odborný asistent Katedry algebry a geometrie.

Vyjádření odstupujícího předsedy AS UP najdete v Žurnálu UP na str. 7–8.

Zprávu zpracoval Radek Palaščák, oddělení komunikace UP


Kontakt:

PhDr. Rostislav Hladký

kancléř a tiskový mluvčí UP

tel.: 585 631 009; fax: 585 631 012

mobil: 602 543 530

e-mail: kancler@upol.cz




Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew