Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
07.07.2011, 14:30, Stáří: 13 r.

Projekt Čínština pro praxi probíhá úspěšně již půl roku

Autor: Ondřej Martínek

Projekt Inovace oboru čínská filologie na Univerzitě Palackého v Olomouci se zaměřením na uplatnění absolventů v praxi (CZ.1.07/2.2.00/15.0289), jehož realizaci zahájila Katedra asijských studií při Filozofické fakultě loni v listopadu, pomáhá již půl roku zvyšovat kvalitu sinologických studií v Olomouci.

V rámci jedinečného projektu, jenž je podporován Evropským sociálním fondem (ESF), jsou inovovány kmenové předměty oboru čínská filologie a rozšiřována jejich nabídka. Pro studenty sinologie jsou postupně připravovány e-learningové moduly pro náslech čínštiny či počítačový program pro podporu četby. „Změny se týkají především předmětů Geografie Číny, Čínská literatura či Dějiny moderní Číny. Připravujeme rovněž nové volitelné předměty jako Čínská literatura ve filmu, Praxe v komerční sféře nebo Ekonomická geografie Číny,“ řekla Mgr. Bc. Jarmila Fiurášková, administrativní asistentka projektu.

Díky projektu vznikne rovněž internetový Portál čínských studií, který v sobě bude integrovat různé elektronické aplikace pro studenty bakalářského i magisterského stupně. Hlavním přínosem projektu pro cílovou skupinu by mělo být rozšíření nabídky předmětů a zvýšení možnosti volby studijního zaměření, zvýšení dostupnosti studijních pramenů a materiálů, centralizace studijních materiálů a informací k výuce a zefektivnění studia a modernizace studijních i pracovních návyků zavedením e-learningových postupů.

Projekt Inovace oboru čínská filologie byl zahájen 1. listopadu 2010 a potrvá celkem třicet pět měsíců. Partnery projektu jsou Ústav religionistiky na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně (obor Kulturní studia Číny), Gymnázium Olomouc-Hejčín a firma BAEST, a. s., Benešov u Prahy.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew