Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
25.02.2013, 11:10, Stáří: 11 r.

Projekt POMEZI nabízí i v letním semestru kurzy pro akademiky

Autor: Lenka Skácelíková

Akademici zapojení v projektu POMEZI si mohou v tomto semestru vybrat z nabídky pěti kurzů. Účast minimálně na jednom z nich je pro ně do konce projektu v roce 2014 povinná. „Jde o povinně volitelné kurzy, které se zopakují i v dalších semestrech. Jejich termíny jsou flexibilní a naší snahou je vycházet vstříc časovým možnostem akademických pracovníků,“ zdůraznila koordinátorka vzdělávacích aktivit dr. Eva Stránská.

Cílem kurzu Počítačová gramotnost je získat praktické zkušenosti na pokročilé úrovni v oblastech denního užívání počítače. Lektoři z CVT pomohou posluchačům osvojit si práci ve wordu, excelu, portálovém prostředí nebo powerpointu.

Kurz Digitální média odpoví na otázku jak pracovat s audiovizuálním materiálem a technikou tak, aby byl výsledek poutavý a zábavný. Profesionálové z ČT provedou zájemce světem audiovizuální tvorby v praktických lekcích. „Dozvíte se, jak postupovat při tvorbě audiovizuálního díla od námětu přes scénář, přípravu natáčení, práci s kamerou a se světlem, střihovou úpravu materiálů až po závěrečný export audiovizuálního snímku a umístění na web,“ vysvětlila lektorka kurzu Mgr. Veronika Müllerová.

Jak jednat s novináři, jak mluvit na mikrofon nebo úskalí role tiskového mluvčího – to jsou témata, která přiblíží kurz Komunikace. Posluchači se seznámí s hlavními prvky komunikace s médii, s nástroji oboru public relations a jejich využitím pro cílenou propagaci organizace. „Zaměříme se na specifika, která vyplývají z prostředí veřejné instituce a na úlohu tiskového mluvčího.  Naučíme se teoreticky zvládnout tvorbu tiskové zprávy a tyto dovednosti si ověříme během workshopu,“ přiblížil Bc. Egon Havrlant. Nedílnou součástí bude i teoretická příprava v oblasti spisovného jazyka se zaměřením na ortoepickou výslovnost, volbu stylu projevu.

Dalším kurzem v nabídce je Práce s univerzitním informačním systémem. Lektoři zájemcům nabídnou teoretický základ pro práci s vybranými moduly a ukážou, jakým způsobem si mohou akademici práci usnadnit. Je možné vybírat z modulů: Portálová verze studijní agendy pro učitele; Elektronická evidence kurzů a studijních opor, CourseWare; Sběr požadavků pro výběrová řízení, Dynas a Cestovní příkazy.

Kurz Využívání informačních a rešeršních odborných databázových zdrojů bude otevřen v zimním semestru 2013.

Podrobná nabídka a termíny kurzů je k dispozici na pomezi.upol.cz v záložce Kurzy pro akademické pracovníky.

Projekt POMEZI: Podpora mezioborových studií a inovací studijních programů na Univerzitě Palackého v Olomouci, č. projektu: CZ.1.07/2.2.00/28.0091. Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie a státním rozpočtem ČR.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew