Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
30.01.2013, 10:32, Stáří: 12 r.

Projekt POMEZI nabízí kurzy pro akademiky

Autor: Lenka Skácelíková

Jak jednat s novináři, jak mluvit na mikrofon nebo úskalí role tiskového mluvčího – to jsou témata, která přiblíží praktický Komunikace, do nějž se mohou začít hlásit akademici zapojení v projektu POMEZI.  Lekce povedou mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant a ředitel Českého rozhlasu Olomouc Pavel Hekela. Posluchači se seznámí s hlavními prvky komunikace s médii, s nástroji oboru public relations a jejich využitím pro cílenou propagaci organizace. „Zaměříme se na specifika, která vyplývají z prostředí veřejné instituce a na úlohu tiskového mluvčího.  Naučíme se teoreticky zvládnout tvorbu tiskové zprávy a tyto dovednosti si ověříme během workshopu,“ přiblížil Havrlant.

Kurz připraví akademiky také na vystupování na veřejnosti. „Zaměříme se na praktická cvičení umění moderace, jak pódiové, tak při práci s mikrofonem. Nedílnou součástí bude i teoretická příprava v oblasti spisovného jazyka se zaměřením na ortoepickou výslovnost, volbu stylu projevu. Nevynecháme cvičení těchto dovedností, včetně zásad práce s hlasem, tempem a rytmem projevu,“ dodal Hekela.

Kurz poběží od března do začátku června. Více informací je k dispozici na webu pomezi.upol.cz v záložce Kurzy pro akademické pracovníky. Přihlásit se je možné i na pomezi@upol.cz

 

Projekt POMEZI: Podpora mezioborových studií a inovací studijních programů na Univerzitě Palackého v Olomouci, č. projektu: CZ.1.07/2.2.00/28.0091. Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie a státním rozpočtem ČR.

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew