Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
14.10.2010, 15:17, Stáří: 14 r.

První Zlatá promoce na Filozofické fakultě UP

Autor: -FF-, -map-

V aule Filozofické fakulty proběhla 8. 10. historicky první Zlatá promoce těch, kteří ukončili svá studia jazykových oborů před padesáti lety. Většina z třiceti zúčastněných absolventů z roku 1960 se narodila v roce 1938.

„Nešlo jen o pamětnickou akci, ale rovněž o projev zájmu o současnou podobu fakulty a jejího rozvoje. Sešli jsme se se spolužáky z celé republiky, vzpomínali a srovnávali nabyté zkušenosti,“ řekla Libuše Pospíšilová, jedna z promujících a zároveň organizátorka akce.

Podle slov děkana FF UP doc. Jiřího Lacha by práce s absolventy měla být v následujících letech ještě více prohloubena. „Rádi bychom s několika tisíci našich bývalých studentů navázali kontakt a nabídli jim spolupráci na nové vizi humanitního vzdělávání založené na vědeckém přístupu a mezinárodním renomé. Stejně tak věříme, že se tito do Olomouce budou opakovaně vracet a přispějí tak k oživení města a univerzity,“ sdělil děkan FF UP.

Jak uvedl proděkan pro vnější vztahy dr. Petr Bilík, funkční spojení se všemi absolventy představují mimořádně důležité vazby pro celou školu. „Absolventi nabízejí zpětnou vazbu, pohled obohacený o životní zkušenosti, a v neposlední řadě nesou jméno fakulty do celého světa. Budování adresáře je však pochopitelně velmi obtížné a bude ještě několik let trvat, než bude hotov a pak už jen aktualizován,“ doplnil.

Z tiskové zprávy vybrala -map, foto -mo-



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew