Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
30.09.2009, 08:23, Stáří: 15 r.

Sledujte přímý přenos ze setkání akademické obce s kandidáty na funkci rektora ve středu 30. 9. v přímém přenosu

Autor: Daniel Agnew

Přímý přenos od 13.00 hodinDnes, 30. září 2009 ve 13.00 hodin, se v aule Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci setkají kandidáti na funkci rektora UP profesor Lubomír Dvořák, stávající rektor UP, a profesor Ivo Barteček, děkan Filozofické fakulty UP, s akademickou obcí univerzity.

Podle harmonogramu voleb se již oba kandidáti 23. září setkali se členy Akademického senátu UP, kdy diskutovali na konkrétní témata. Po tomto jednání následuje dnešní veřejná prezentace, na kterou je zvána široká akademická obec univerzity, studenti i zaměstnanci. Účastníci setkání budou moci položit kandidátům dotazy.

Průběh setkání sledujte živě od 13.00 hodin zde.

Volební programy obou kandidátů jsou zveřejněny na webových stránkách univerzity (volební program prof. L. Dvořáka, volební program prof. I. Bartečka - formát PDF).

Prezentace kandidátů na funkci rektora UP před senátem a první, případně druhé a třetí kolo voleb kandidáta na rektora UP, jsou připraveny na 7. 10. 2009.   

Pokud by se Akademický senát UP ani ve třetím kole neusnesl, kterého kandidáta navrhne ministrovi školství ke jmenování rektorem, vyhlásí svým usnesením opakované řízení. V takovém případě však jeho harmonogram i veškeré lhůty musí umožnit provedení řízení do jednoho měsíce od zasedání senátu. Senátem vybraný kandidát bude do funkce rektora jmenován prezidentem republiky.   

Pro účely řízení o návrhu na jmenování rektorem UP zvolil AS UP ze svých členů komisi ve složení doc. Eliška Sovová, Ph.D., (předsedkyně komise; Lékařská fakulta UP), Mgr. Jiří Langer, Ph.D. (Pedagogická fakulta UP), JUDr. Michal Bartoň, Ph.D., a JUDr. Marek Hodulík (oba Právnická fakulta UP).

Podrobné informace o volbách rektora najdete zde.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew