Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
23.09.2011, 11:37, Stáří: 13 r.

Snímky z UP. Nyní jednoduše, rychle a zdarma prostřednictvím Fotobanky

Autor: Michaela Cyprová

Ilustrační foto Imrich Veber

Internetová Fotobanka Univerzity Palackého vznikla z potřeby univerzitních pracovišť doplnit propagační a jiné materiály dokumentárními nebo ilustračními fotografiemi. Tato aplikace umožňuje zaměstnancům a postgraduálním studentům Univerzity Palackého snadno vybírat z nabídky licencovaných fotografií. Univerzita Palackého používá snímky v databázi na základě jednotlivých licenčních smluv a uživatelé je mohou stahovat pouze za účelem propagace Univerzity Palackého v zaměstnaneckých dílech. Snímky jsou primárně určeny k propagaci univerzity a jejích výukových, vědecko-výzkumných a uměleckých aktivit.

Do aplikace se lze přihlásit stejným přihlašovacím jménem a heslem jako do Portálu UP. Přihlášený uživatel si může nejen prohlížet náhledy fotografií (tato funkce je přístupná i bez přihlášení), ale také je vkládat do virtuálního nákupního košíku, a následně žádat o uvolnění vybraných snímků v plném rozlišení. V náhledech jsou fotografie opatřeny ochranným vodoznakem bránícím jejich neautorizovanému použití.

Fotografie jsou systematizovány do složek podle struktury UP, témat a také podle událostí. Snímky je možné vyhledávat i pomocí klíčových slov – stačí zadat klíčová slova do okénka vyhledávače v pravém horním rohu (funguje zde „našeptávač“). Názvy fakult jsou uváděny ve zkratkách (např. PdF, PřF, FZV atd.). Události jsou označeny konkrétním datem a složka je týdně aktualizována novými fotografiemi.

Tuto službu, která je uživatelům poskytována zdarma, vyvíjí a spravuje oddělení komunikace  Rektorátu UP. Aplikace je k dispozici na adrese https://foto.upol.cz, ale odkaz na ni lze najít i na webových stránkách UP – v části „zaměstnancům“.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew