Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
11.12.2012, 14:03, Stáří: 12 r.

Stáž v Bruselu pro studenty Univerzity Palackého

Autor: Michaela Vráželová

Studenti Univerzity Palackého mají možnost získat pracovní zkušenosti z evropského prostředí. Zájmové sdružení právnických osob OK4EU nabízí pracovní stáž v bruselské kanceláři Zastoupení Olomouckého kraje při EU.

Stáž začne v březnu 2013 a bude trvat čtyři měsíce. Během pracovního pobytu v Bruselu bude student zapojen do všech aktivit kanceláře, získá přehled o činnosti a úkolech regionálního zastoupení. Bude se pravidelně účastnit seminářů a konferencí v evropských institucích, zajišťovat program pro návštěvy zástupců kraje nebo pomáhat při přípravě prezentačních akcí Olomouckého kraje, které se v Bruselu konají.

Členem sdružení je také Univerzita Palackého, a proto sdružení nabízí studentům oborů Politologie a evropská studia, Mezinárodní rozvojová studia, Žurnalistika či Právo možnost pravidelných stáží v Bruselu. Předpokladem jsou dobré jazykové znalosti a také motivace studenta získat mezinárodní zkušenost a podílet se na aktivitách Zastoupení Olomouckého kraje. Není vyžadován původ studenta z Olomouckého kraje.

Dle Štěpána Krajči, studenta oboru Evropská studia a mezinárodní vztahy, který je v Bruselu od začátku září, je to výborná možnost, jak mohou studenti získat zkušenosti z evropského prostředí. „Díky stáži jsem měl možnost poznat, jak v praxi probíhá reprezentace zájmů regionů, zjistil jsem, jak fungují evropské instituce a jak navzájem spolupracují. Stáž mi dala hodně praktických zkušeností a poskytla jiný pohled na problematiku Evropské unie.“

Zastoupení se doplňkově stará také o propagaci Olomouckého kraje v bruselském prostředí. „Náš kraj se aktivně účastnil Evropského týdne regionů a měst 2012. Připravili jsme výstavu děl regionálních umělců a v prosinci proběhne vánoční koncert šumperského katolického sboru, na jehož přípravě jsem se také podílel,“ říká Štěpán Krajča.

Stáž je financována z prostředků komunitárního programu Erasmus a příspěvku sdružení OK4EU, Přihlášku, která bude obsahovat životopis a stručný motivační dopis v angličtině, mohou zájemci posílat do 31. 12. 2012 na adresu Mgr. Marie Rakové, marie.rakova@upol.cz.

Více informací včetně odborných požadavků je ke stažení na webových stránkách: http://www.upol.cz/aktualita/clanek/erasmus-placement-offer-ok4eu/



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew