Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
15.08.2013, 09:00, Stáří: 11 r.

Stáže v institucích Evropské unie - uzávěrky jarních stáží

Autor: -ps-
 

Jedná se o 4-6měsíční pracovní pobyty, které platí EU. Veškeré podmínky najdete v přiloženém dokumentu a odkazech na stránkách jednotlivých institucí.

Doporučení:

  • Přihlášky se vyplňují online, doporučuje se nenechávat vše na poslední chvíli, systém bývá ke konci přihlašovací doby přetížený a vše trvá.
  • Je velmi vhodné vybrat si konkrétní pracoviště (např. i konkrétní oddělení), tj. být co nejkonkrétnější. Vhodné je také předem kontaktovat dané oddělení, zda počítají s tím, že budou nabírat stážisty na další období. Ne vždy jsou stážisté vybíráni na každé kolo, mnohdy je tam např. půlroční nebo roční časový rozdíl.
  • Dále je dobré vyplnit co nejvíce cizích jazyků je možné, tj. že student umí i trochu nějaký jazyk, pokud je to pravda. Zvyšuje tím své kompetence, než když tam bude mít "pouze" mateřský jazyk a např. angličtinu.
  • Velmi ceněno je, pokud má i nějaké další aktivity spojené se studiem, jako jsou publikované články, účast na konferencích a vystoupení na nich, studentská vědecká odborná činnost apod.
 
 


Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew