Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
11.12.2009, 08:31, Stáří: 15 r.

Středoškolská politologická konference na půdě Univerzity Palackého

Autor: Roman Badík

Olomouc, 11. prosince 2009 – Obecně prospěšná společnost EUTIS pořádá ve spolupráci s Katedrou politologie a evropských studií Univerzity Palackého v Olomouci, Zastoupením Evropské Komise v České republice, nadací Konrad Adenaur Stiftung a informačním střediskem EUROPE DIRECT Olomouc Středoškolskou politologickou konferenci, na které vybraní studenti středních škol z celé ČR přednesou své příspěvky na téma „Pád železné opony – 20 let poté“ a „Budoucnost Evropské unie.“

Středoškolská politologická konference se bude konat na půdě Katedry politologie a evropských studií a bude zahájena v 9:00 panelem s názvem Pád železné opony- 20 let poté. Vybraní studenti z řad středoškolských studentů přednesou své příspěvky a poté budou odpovídat na dotazy svých kolegů, kteří projevili zájem zúčastnit se této konference. V odpoledních hodinách bude následovat panel zabývající se „Budoucností Evropské unie.“ Závěrem konference Mgr. Lucie Zavičáková a Mgr. Monika Meislová, odborné garantky konference, shrnou výstupy celé konference.

Cílem konference je studenty středních škol informovat zábavnou a interaktivní formou o vývoji po roce 1989 a budoucnosti Evropské unie, která se stala trvalou součástí české zahraniční politiky po pádu železné opony. V neposlední řadě unikátní na tomto projektu je skutečnost, že studenti středních škol prakticky sdělují získané poznatky svým kolegům a odborníci zde fungují pouze v roli moderátorů. 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew