Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
30.05.2011, 07:45, Stáří: 13 r.

Studenti psychologie pomáhají sociálně znevýhodněným dětem

Autor: Lucie Viktorová

Dobrovolníci z olomoucké pobočky České asociace studentů psychologie připravují i letos programy pro sociálně znevýhodněné děti. V neděli 29. května uspořádali v rámci projektu „Spolu v pohybu“ výlet do Zoologické zahrady na Svatém Kopečku a tamějšího lanového centra „Lanáček“.

V 15 hodin se u brány zoologické zahrady sešlo jednadvacet dětí z olomouckých zařízení péče o dítě, tři vychovatelé a osm dobrovolníků sdružených v Action Teamu České asociace studentů psychologie, o.s., aby se vydali na dobrodružnou výpravu světem zvířat. Společníkem na této cestě jim byl lenochod Bohouš, kterého paní průvodkyně nosila po celou dobu ve vaku s sebou. Děti navštívily pavilon opic i plazů, krmily žirafy a kozy, se kterými si také zadováděly ve výběhu, a na konci putování si mohly pohladit živého mravenečníka. Zároveň se dozvěděly informace o jednotlivých zvířatech, jejich zvycích a příbězích z olomoucké zoo. Svoji návštěvu završily v lanovém centru „Lanáček“. Zde si mohly na vysokých i nízkých lanových překážkách, speciálně uzpůsobených pro děti mladšího věku, samy zahrát na lenochody – ovšem výrazně aktivnější než Bohouš.

Projekt „Spolu v pohybu“ funguje v letošním roce za podpory Magistrátu města Olomouce a navazuje na minulé aktivity Action Teamu ČASP. Toto sdružení působí při Katedře psychologie FF UP a akce pro sociálně znevýhodněné děti pořádá již od roku 2004. V současnosti čítá čtrnáct stálých dobrovolníků a na podzim plánuje vzít děti např. do Aquaparku Haná v Olomouci.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew