Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
25.11.2009, 14:40, Stáří: 15 r.

Studenti z celé ČR zakončí v Olomouci simulaci institucí EU

Autor: Jiří Lach

Vzdělávací projekt „Rozhoduj o Evropě: Model Evropské unie“ vstupuje do své závěrečné fáze. Po realizaci 28 regionálních seminářů ve všech krajích ČR se vybraní studenti v rolích zástupců jednotlivých členských zemí EU setkali dne 14. listopadu v Olomouci na přípravném jednání. Projekt vyvrcholí ve dnech 27. – 29. listopadu závěrečnou simulací jednání Evropského parlamentu, Rady EU a Evropské komise.

Vybraných 98 studentů středních škol z celé ČR se v polovině listopadu sešlo v Olomouci na přípravném jednání, které sloužilo k detailnímu seznámení se s projektem a přípravě na závěrečnou simulaci institucí EU. Po přednášce věnované fungování EU a následném představení projednávané agendy studenti zasedli do poslaneckých a ministerských lavic. Studenti měli ojedinělou možnost vyzkoušet si, co obnáší zastupovat jednu z členských zemí EU jak v Evropském parlamentu, tak v Radě EU. Na listopadové přípravné setkání naváže závěrečná třídenní simulace ve dnech 27. – 29. listopadu, během kterého budou všechna jednání uzavřena.

Třídenní zasedání bude slavnostně zahájeno dne 27. listopadu od 13. hod. ve Velkém zasedacím sále Magistrátu města Olomouce na Hynaisově ulici. Na zahajovacím panelu vystoupí s úvodními slovy zástupci partnerů projektu – Jana Hendrichová, náměstkyně ministra pro evropské záležitosti, Martin Novotný, primátor statutárního města Olomouce nebo Jiří Lach, vedoucí Katedry politologie a evropských studií.  

Projekt „Rozhoduj o Evropě: Model Evropské unie" je realizován Katedrou politologie a evropských studií Univerzity Palackého v Olomouci za finanční podpory Evropského parlamentu, Úřadu vlády ČR a nadace Konrad Adenauer Stiftung a ve spolupráci s obecně prospěšnou společností EUTIS. Nad projektem převzal záštitu Mgr. Štefan Füle, ministr pro evropské záležitosti vlády ČR. Projekt byl zahájen 1. dubna 2009 a potrvá do 31. ledna 2010. Více informací o projektu naleznete na www.rozhodujoevrope.cz

Doc. PhDr. Jiří Lach, Ph.D., M.A.
vedoucí Katedry politologie a evropských studií FF UP


Více informací poskytne:

Mgr. Roman Badík
koordinátor projektu
e-mail: roman.badik@rozhodujoevrope.cz    



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew