Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
26.11.2012, 14:29, Stáří: 12 r.

Summer School in China 2013 - 15th December 2012

Autor: -ps-

Letní škola v Číně se koná pravidelně už čtrnáct let, pořádá ji několik evropských univerzit (v čele s milánskou alma mater) ve spolupráci s čínskými vysokými školami.
Tématy letní školy 2013 jsou Klimatické změny a ochrana životního prostředí a Práva spojená s duševním vlastnictvím v Číně. K účasti na letní škole se mohou přihlásit jak studenti, tak profesionálové.

V minulých letech letní školu absolvovali studenti právnických fakult, humanitních oborů (filosofie, sociologie, politologie, mezinárodní vztahy...), přírodních věd (včetně oborů ekologie a ochrana životního prostředí a také chemici a biologové) i technických oborů. Přednášející pocházejí jak z oblasti akademické (jedná se o přední evropské a čínské profesory), tak i z praxe (představitelé mezinárodních vládních i nevládních organizací, činitelé z Evropské delegace, zástupci podniků a firem...). 

Letní škola současně nabízí také platformu, díky níž se setkávají účastníci z Evropy, Afriky a Číny, a vyměňují si zkušenosti, navazují kontakty atd. Část frekventantů programu tvoří pravidelně také profesionálové, kteří přicházejí z praxe (VŠ učitelé, kteří si chtějí rozšířit znalosti; odborníci z nevládních organizací, z průmyslového sektoru a státní správy; novináři zabývající se problematikou klimatických změn & obnovitelné energie & duševního vlastnictví & nových ekonomik). 

V minulosti se letní školy účastnilo i několik studentů ze Střední a Středo-východní Evropy. Rádi bychom ale v řadách participantů přivítali více účastníků ze zmíněných zemí, aby bylo spektrum studentů pestřejší a pro ně samotné zajímavější.  

Vzhledem ke svému multi-disciplinárnímu zaměření je LŠ určená budoucím (i současným) právníkům, ekonomům, odborníkům v oblasti společenských věd (politologie, mezinárodní vztahy, teritoriální vztahy), ale i technikům a odborníkům v oblasti přírodních věd a ekologie. Naši panelisté a vyučující pocházejí z oborů napříč spektrem a Letní škola je multidisciplinární. 

Díky účasti na LŠ mají absolventi, vedle mnoha dalších služeb, asistencí a výhod, automaticky nárok získat stáž v kancelářích mezinárodních organizací a institucí, zastupitelských úřadech EU, obchodních komorách, či zahraničních firmách a mezinárodních advokátních kancelářích v Evropě a Číně.

Na Vaše případné dotazy odpoví tým letní školy na e-mailu summerlawinstitutesuzhou@unimi.it . Na stejný e-mail zasílejte také přihlášky, a to do 15. prosince 2012. Komunikačním jazykem je výhradně angličtina.

Website: summerschoolchina.wordpress.com

To download the brochure (PDF file) : summerschoolchina.files.wordpress.com/2012/04/brochure-summer-institute-2013-deadline-december-15-2012.pdf
To download the call for applications (PDF file) :http://summerschoolchina.files.wordpress.com/2012/04/summer-institute-in-china-2013-deadline-december-15-2012.pdf
To download the call for applications (Word file): SUMMER INSTITUTE IN CHINA 2013 - Deadline December 15, 2012 word

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew