Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
30.06.2014, 16:53, Stáří: 10 r.

Ukončení platnosti statusu studenta dnem vykonání bakalářské SZZk

Vzhledem k častým dotazům studentů k UKONČENÍ PLATNOSTI statusu studenta dnem vykonání bakalářské SZZk v měsíci květnu/červnu sdělujeme následující informace:

  1. Status studenta pozbývá platnosti dnem vykonání poslední části bakalářské SZZk a znovu nabývá platnosti absolventům bakalářského programu dnem zápisu do magisterského navazujícího studia na konci srpna. Neplatnost statusu studenta znamená nefunkčnost studentského průkazu UP.
    Tato situace je daná ukončením jednoho stupně studia (bakalářského) a s tím souvisejícími právními důsledky a zahájením druhého stupně studia (navazujícího magisterského).

  2. Zdravotní a sociální pojištění je ošetřeno zákonem č. 117/1995 Sb. o státní sociální podpoře ve znění pozdějších předpisů (zákon 242/1997), §14 odst. 2 písmeno c): "Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání na vysoké škole (VŠ) se považuje také doba od ukončení studia na VŠ do dne, kdy se dítě stalo studentem téže nebo jiné vysoké školy, pokud studium na téže nebo jiné VŠ bezprostředně navazuje na ukončení studia na vysoké škole, nejdéle však doba tří kalendářních měsíců následujících po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo studium na vysoké škole."

  3. Zrušení statusu studenta ruší nárok na studentské ceny kolejného.


Z výše uvedeného vyplývá, že ukončení platnosti statusu studenta vykonáním vykonání poslední části bakalářské SZZk nemá žádný význam na zdravotní a sociální pojištění - podmínkou je zápis do navazujícího magisterského studia do konce měsíce září.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew