Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
04.02.2010, 10:26, Stáří: 14 r.

Univerzita nabízí zájmové vzdělávání pro veřejnost

Autor: Hana Bartoňková

Univerzita Palackého za finanční spoluúčasti Olomouckého kraje realizuje již sedmou etapu kurzů zájmového vzdělávání pro dospělé. Projekt nese název „Pampaedie – škola zájmového vzdělávání“ a je odborně zastřešen Katedrou sociologie a andragogiky Filozofické fakulty Univerzity Palackého. Jde v rámci ČR o zcela ojedinělý projekt realizovaný při VŠ. Univerzita Palackého tak naplňuje jeden z bodů svého dlouhodobého záměru a otevírá se veřejnosti a umožňuje tak lidem napříč různými věkovými i profesními kategoriemi vzdělávat se v oblastech, které je zajímají.

Projekt běží při UP již čtvrtým rokem a do dnešního dne jsme zrealizovali přes 160 kurzů s celkovým počtem cca 4500 zájemců. V současné chvíli je zkompletovaná nabídka kurzů na jaro 2010. V tomto období, tj. od března do května 2010 proběhne dalších 26 kurzů. Přehled všech kurzů, vč. jejich charakteristiky, termínů konání atd. je k dispozici na www.pampaedie.cz. Prostřednictvím těchto webových stránek je možné se do kurzů i přihlásit.

Kurzy jsou určeny pro širokou veřejnost a budou probíhat převážně v prostorách UP v odpoledních a večerních hodinách v pracovní dny, a v některých případech také o víkendu. O kurzy je obrovský zájem a tak jsme i pro další etapu připravili řadu nových kurzů (např. kurzy zaměřené do oblasti jazzu, astronomie, psychologie a typologie osobnosti, ale i třeba kurzy z oblasti pohybových aktivit – orientální tanec, tajči, nebo třeba nové kurzy z oblasti gastronomie, či kreativní kurzy atd.). Mezi další témata připravovaná na jaro 2010 patří např.: someliérství, Krajina a její paměť (soubor vlastivědných vycházek), Základy rétoriky, Arteterapie, Grafologie, Jóga, Cvičení s flexibarem, Digitální fotografie, Historie a vaření piva, Aranžování rostlin, Výroba šperku, Pletení košíků z pedigu, Kresba, Malba, kurz zaměřený do oblasti přípravy čaje, či přípravy míchaných nápojů, kurz z oblasti dějiny výtvarného umění, či barevné typologie a působení barev na člověka a řadu dalších.
Všichni dospělí bez ohledu na věk, vzdělání či profesi se zde mohou seznámit s rozmanitými obory lidské činnosti a poznání.
Více informací naleznete na našich webových stránkách www.pampaedie.cz.


Mgr. Jitka Hanáčková, Mgr. Hana Bartoňková, Ph.D.
Katedra sociologie a andragogiky FF
Univerzita Palackého v Olomouci
tř. Svobody 26, 771 80 Olomouc
www.pampaedie.cz, info@pampaedie.cz



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew