Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
01.03.2010, 08:54, Stáří: 14 r.

Univerzita Palackého představí dvousvazkové akademické Dějiny Olomouce

Autor: Ivo Barteček

Dějiny Olomouce, I, II, Univerzita Palackého v Olomouci, 2009

Odborné i laické historiemilovné veřejnosti budou ve čtvrtek 4. března 2010 představeny dvousvazkové akademické Dějiny Olomouce. Rozsahem i obsahem se jedná o mimořádný počin zachycující historii Olomouce od pravěku do současnosti. Recenzenti se shodují, že se jedná o dílo, které do budoucna zakotví vnímání a přijímání olomouckých dějin nejméně pro jednu generaci.

Projekt je propojen s Univerzitou Palackého v Olomouci a do jeho naplňování bylo zapojeno více než šedesát odborníků z univerzitní i neuniverzitní obce. Časovým mezníkem prvého a druhého svazku je polovina 19. století, zakladatelský čas moderní Olomouce. Prvý i druhý svazek doplňuje a rozhojňuje na základě výzkumů již dříve publikované Malé dějiny Olomouce (Univerzita Palackého v Olomouci, 2002), které společně naplňují původní zakázku Statutárního města Olomouc představit minulost a současnost Olomouce na úrovni současného poznání.

Představení knižního titulu se uskuteční pro zástupce médií ve čtvrtek 4. března 2010 v 9,30 hod na olomoucké radnici. Veřejnosti budou Dějiny Olomouce představeny v 18 hodin v Kapli Božího těla Uměleckého centra Univerzity Palackého, Univerzitní 3-5. Dějiny představí zástupci statutárního města Olomouc a Univerzity Palackého v Olomouci.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew