Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
17.12.2010, 11:06, Stáří: 14 r.

V čele festivalu AFO bude stát po čtyřech letech nový ředitel

Autor: Ondřej Martínek

Jakub Korda

Mezinárodní festival populárně-vědeckého a dokumentárního filmu Academia film Olomouc se před svým šestačtyřicátým ročníkem dočká změny týkající se postu ředitele. Petr Bilík, jenž stál v čele respektované akce po čtyři ročníky, nadále zůstává v hlavní dramaturgické radě a jako svého nástupce navrhl svého kolegu Jakuba Kordu. O jeho jmenování rozhodl rektor Univerzity Palackého Miroslav Mašláň během listopadu 2010, Korda pozici ředitele festivalu bude oficiálně zastávat od 1. ledna 2011.  

„O ukončení svého působení ve funkci ředitele jsem se rozhodl mimo jiné kvůli svému jmenování do role proděkana Filozofické fakulty UP, kde můžu své zkušenosti dál uplatnit. Jakub Korda byl v uplynulém období jedním z mých nejbližších spolupracovníků, a panu rektorovi jsem jej doporučil coby profesionála jak v oblasti filmu, tak i marketingu a PR. Jedinou funkční změnou tak pro mě je, že už nebude muset poslouchat on mě, ale já jeho,“ dodává k odchodu z funkce Petr Bilík.

Academia film oceňuje i rektor

Rektor Univerzity Palackého Miroslav Mašláň doplňuje: „Academia film Olomouc je důkazem, že univerzita organizuje kulturní a popularizační akce na špičkové úrovni. Děkuji dosavadnímu vedení za možnost setkávat se v Olomouci s předními světovými filmaři a vědci i za odvahu prosadit na festivalu ta nejnáročnější témata. Změnu na postu ředitele podporuji, neboť je výsledkem přirozené vnitřní dohody.“

Jakub Korda, který v předešlých ročnících patřil do hlavní organizační a dramaturgické rady, některé ředitelské kompetence přebral již v srpnu 2010, kdy se na šestačtyřicátém ročníku AFO začalo intenzivně pracovat. Pokud jde o budoucnost festivalu, jedním z cílů Jakuba Kordy bude těsnější zapojení všech fakult Univerzity Palackého do příprav festivalu. „AFO je projekt, který má sloužit ke zviditelnění jejich činnosti, oborů a aktuálních vědeckých otázek, které řeší. Rádi bychom do příštích let více zprůchodnili komunikaci napříč celou univerzitou,“ vysvětluje Korda.

Příští ročník: 12.-17. dubna 2011

Ke změně ředitele se vyjadřuje i náměstek hejtmana Olomouckého kraje Radovan Rašťák:  „Olomoucký kraj mezinárodní festival AFO dlouhodobě podporuje a spolupracoval rovněž s organizátory na mnoha doprovodných akcích, a to i v zahraničí. Měl jsem možnost i osobně poznat a spolupracovat jak s panem Petrem Bilíkem, tak s jeho nástupcem panem Jakubem Kordou. Proto jsem přesvědčen, že nový pan ředitel bude kontinuálně pokračovat ve snaze celého organizačního týmu naplňovat cíle festivalu a že bude pokračovat rovněž dobrá spolupráce s krajem, a to na úrovni krajské i mezinárodní.“  

46. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých a dokumentárních filmů Academia film Olomouc proběhne 12.-17. 4. 2010.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew