Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
26.07.2010, 11:17, Stáří: 14 r.

VTP UP nabízí nově firmám možnost zadávat témata diplomových prací studentům

Autor: Ondřej Martínek

Vědeckotechnický park UP nabízí nově službu, která by měla pomoci rozšířit spolupráci mezi komerční sférou a Univerzitou Palackého v Olomouci. Firmy tak nyní mohou využít VTP UP při zadávání témat diplomových prací studentům univerzity. Zprostředkování zadaní tématu práce chce park nabízet trvale napříč všemi fakultami univerzity.

Praxi běžnou na technických vysokých školách se rozhodli pracovníci VTP UP zavést také na půdě druhé nejstarší univerzity v ČR. „Doufáme, že když se nám při průzkumu 51% studentů vyjádřilo v tom smyslu, že chtějí po absolvování školy nastoupit do zaměstnání, tak budou mít zájem zpracovat diplomovou práci pro firmu na míru. Navíc se dá předpokládat, že pokud budou úspěšní, tak by o ně mohla mít firma zájem i do budoucna,“ upřesňuje význam služby Silvie Polánková, projektová manažerka VTP UP.

Dle očekávání by se mohly firmy obracet především na studenty Lékařské a Přírodovědecké fakulty, zájem lze ale také očekávat například o Filozofickou fakultu. „Věříme, že půjde o oboustranně výhodnou spolupráci. Pokud si nějaké firma zadá téma, které bude pro ni prospěšné a něco jí přinese, mohla by mít zájem i o další spolupráci v budoucnu. Studenti naopak mohou již v závěru svého studia navázat spolupráci s firmou z jejich oboru,“ dodává Polánková.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew