Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
24.09.2014, 10:46, Stáří: 10 r.

Výzva k předkládání žádostí v rámci programu MASARYK DISTINGUISHED CHAIR 2015

Autor: -sb-

Výzva k předkládání žádostí v rámci programu MASARYK DISTINGUISHED CHAIR 2015

1.       Cíle a popis programu

Cílem programu je podpora výzkumných pobytů českých akademiků a vědců v Izraeli, na hostitelské instituci Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya (www.idc.ac.il).

Obsahem pobytů jsou primárně výzkumné aktivity (pokud možno doplněné o přednáškovou činnost na IDC) v oblasti humanitních a společensko-vědních oborů (např. politické vědy, mezinárodní vztahy, právo, sociologie, ekonomika, psychologie, mediální studia a žurnalistika, hebraistika, historie a kulturální studia).

2.       Oprávnění žadatelé

Program je určen pro akademiky a vědce, kteří jsou občany České republiky a jsou zaměstnáni na vysokoškolské instituci v České republice. Žadatelé musí předložit návrh výzkumných aktivit, včetně časového harmonogramu jejich realizace a měřitelných plánovaných výstupů.  Žadatelé musí být rovněž schopni doložit svou předchozí publikační a pedagogickou činnost.

3.       Akademický tutor v Izraeli

Žadatel si musí zajistit akademického tutora svého výzkumného pobytu v Izraeli (přímo z IDC Herzliya nebo jiné izraelské instituce). Potvrzení tutora o garanci pobytu musí být doloženo k přihlášce.

4.       Délka zahraničního pobytu

Pobyt se musí uskutečnit v kalendářním roce 2015, a to ideálně ve výukovém období na IDC Herzliya. Délka zahraničního pobytu vychází z potřeb žadatele a jeho výzkumného záměru. Min. délka je stanovena na 2 týdny, max. délka činí 3 měsíce. Po konzultaci se svým tutorem uvede žadatel ve své přihlášce požadovaný termín pobytu (včetně náhradního termínu). Předpokládá se, že akademický tutor bude k dispozici v Izraeli po celou dobu stipendijního pobytu žadatele. Přijímající instituce IDC Herzliya má právo požadovat změnu termínu, je proto dopředu nutno počítat s určitou časovou flexibilitou.

5.       Finanční podpora

Finanční podpora je určena k úhradě pobytových nákladů (paušální částka na týden pobytu ve výši 500 USD), ubytování (poskytuje přímo IDC Herzliya), pojištění a cestovních nákladů (1x letenka ČR – Izrael a zpět). Výběrová komise má právo krátit délku pobytu dle rozpočtu dostupného na financování programu.

6.       Formulář žádosti

Žádost může být předložena pouze na formuláři dostupném na adrese: http://czs.muni.cz/cs/outgoing-mobility/academic-staff/outgoing-ucitel-vyzkum/outgoing-ucitel-vyzkum-mdci

Žádost (včetně příloh) musí být vyplněna v anglickém jazyce.

7.       Termín pro předkládání žádostí

Termín pro předkládání žádostí je 15. října 2014. Vyplněnou přihlášku včetně příloh je třeba odeslat v 1 originálním vyhotovení na adresu Centra zahraničních studií Masarykovy univerzity a elektronicky na adresu glogar@czs.muni.cz.   

Pro dodržení termínu rozhoduje poštovní razítko na obálce, osobní předání žádosti není možné.

Masarykova univerzita

Centrum zahraniční spolupráce

Martin Glogar

Komenského nám. 2

602 00 Brno

Kontaktní osoba:

Mgr. Martin Glogar, email: glogar@czs.muni.cz, 549 49 3076 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew