Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.ff.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Filozofická fakulta UP
22.06.2012, 07:54, Stáří: 12 r.

Zahrady na parkánech zažily fakultní setkání, párty i svatbu

Autor: Jiřina Menšíková

Poprvé v novodobé historii se dne 14. června uskutečnilo setkání všech zaměstnanců Filozofické fakulty v obnovených zahradách. Někteří využili pozvání vedení FF UP i s rodinnými příslušníky, a tak bylo půvabné v zelených zahradách sledovat prolnutí všech generací.

Nejmladší generace filozofů skotačila se zjevnou radostí u tryskajících fontánek. Výborná hudba se zpěvačkou Ivou Kevešovou na terase Křížkovského 12  a občerstvení pod altánem v Křížkovského 14 nenarušil ani hrozící déšť. Odměnou všem byla duha nad zahradami a přátelská atmosféra. K úplné spokojenosti některých účastníků chyběl jen ohňostroj.

V dalších dnech se na stejném místě uskutečnily také jiné akce – párty kateder a pracovišť, oslava životního jubilea, v sobotu 23. června první svatební obřad.

Jedním z deklarovaných přínosů evropské dotace projektu Revitalizace parků a veřejných ploch bylo využití potenciálu prostoru – vybudování místa pro setkávání, relaxaci, kulturní akce a různé aktivity široké veřejnosti. S potěšením můžeme konstatovat, že se tak děje.

Opravené zahrady jsou přes letní měsíce veřejnosti přístupné denně od 7.30–18.00 hodin vchodem z Křížkovského ulice (za budovou FF UP) Svatojakubskou uličkou či z Bezručových sadů schodištěm.

Ing. Jiřina Menšíková

Fotografie: Kristýna Erbenová



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew